СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Трейс" ще прави пробива на бул. "Тодор Каблешков" до Paradise Mall
 Facebook

"Трейс" ще прави пробива на бул. "Тодор Каблешков" до Paradise Mall12.02.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

Договорът включва още разширение на участъка от бул. "България" до ул. "Луи Айер".

 

На 25 януари Столичната община е избрала "Трейс груп холд" за изграждането на новия участък от бул. "Тодор Каблешков" между улиците "Луи Айер" и "Емилиян Станев". Компанията също така ще направи и реконструкцията на съществуващото трасе между бул. "България" и ул. "Луи Айер", както и около Paradise Mall. Решението за класиране не е обжалвано, така че договор с избраната фирма ще бъде подписан в най-скоро време, съобщи "Капитал".

 

 

Офертата на "Трейс" е да изпълни строителните работи за срок от 167 дни срещу сумата от 10.2 млн. лева. Максимално допустимите разходи по проекта бяха 10.9 млн. лева, като средствата са осигурени от общинския бюджет. В началото на септември миналата година "Риск инженеринг" бе избрана за осъществяване на строителен надзор на проекта. Договорът на дружеството е за 114 970 лв. без ДДС.

 

Очакванията са ремонтните дейности да започнат през март и да приключат през есента. В рамките на проекта ще се изгради северно платно на бул. "Тодор Каблешков" в отсечката между ул. "Луи Айер" и ул. "Емилиян Станев" с габарит 10.5 метра. Необходимите имоти за южното платно все още се отчуждават. Върху новото трасе обаче ще бъдат обособени общо четири ленти за движение - по две във всяка посока. Така булевардът ще бъде удължен с 1.5 км, с което ще се създаде пряка връзка между кварталите "Манастирски ливади" и "Кръстова вада" и като цяло ще се облекчи трафикът в южните райони на града. Сега булевардът свършва малко след ул. "Луи Айер" и целият трафик минава покрай Южния парк.

 

Част от проекта е и разширяването на съществуващите участъци от "Тодор Каблешков" между бул. "България" и ул. "Луи Айер" и между ул. "Емилиян Станев" до бул. "Черни връх" - паркинга пред Paradise Mall. Общата ширина на платната за движение ще бъде увеличена от 10.5 м. на 12 метра.

 

 
още от Новини

още от София