СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне по план
 Facebook

Третият лъч на метрото се очаква да тръгне по план24.03.2020 / 17:13 - CityBuild.bg

От утре се пускат допълнително 7 метровлака в по-натоварените часове сутрин и вечер.

 

Третият лъч на метрото се очаква да тръгне по план – през месец май, въпреки извънредното положение. Това каза за Economic.bg инж. Братоев. „Към момента всичко върви по план и тестове се правят. Забавяне има от страна на „Сименс“, защото са изтеглили работниците си, но не се очаква това да повлияе на крайния резултат", допълни той.

 

Става въпрос за трасето от метростанция „Красно село“ до кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Граф Игнатиев“. То е дълго 4 км и включва още станциите при бул. „България“, при Медицинска академия и НДК. Те са напълно готови и сега по тях пробно се движат влакове със скорост 20 км/ч.

 

 

Днес по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова столичният „Метрополитен” въвежда мерки за облекчаване на трафика в час пик. От утре се пускат допълнително 7 метровлака в по-натоварените часове сутрин и вечер, с което се осигурява интервал на движение от 4,5 минути вместо на 6 минути.

 

В края на миналата седмица бе регистрирано 7 пъти намаление на пътниците в метрото. Целта на промените в разписанията, които се правят, е да се осигури движение на градския транспорт и едновременно с това да не се допуска струпване на повече хора на едно място. По нареждане на кмета продължава постоянно наблюдение на пътниците по всички линии на градския транспорт и при нужда графикът на работа ще се променя. Продължава и засиленото дезинфекциране в градския транспорт.

 

 
още от Новини

още от София