СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Търси се изпълнител на проекта за парк „М. М. Кусев“ в Стара Загора
 Facebook

Търси се изпълнител на проекта за парк „М. М. Кусев“ в Стара Загора18.05.2017 / 12:58 - citybuild.bg

Крайният срок за получаване на оферти е до 17.30 часа на 9 юни.

 

Община Стара Загора обяви открита процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта за обновление на парк „М. М. Кусев" (Аязмото). Строителните и монтажни работи ще бъдат извършени в рамките на проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора" по Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020".

 

Поръчката за обект „Паркоустрояване, благоустрояване и подобряване на физическата среда на парк „Митрополит Методий Кусев" включва възстановяване и реконструкция на входното пространство около фонтана „Жабките", шадраваните и настилките по централната алея, малкото аязмо, детската площадка по западната алея, перголата с розите, Алековия кът, детската площадка под летния театър, пространството около параклиса и фонтана и игрищата с околното пространство.

 

Предвидено е изграждане на нови кътове за отдих и атракции - въжена градина до „Залата на смеха", нова спортна площадка под ресторант „Хижата", велопарк и тоалетни към съществуващите сгради. Ще бъдат открити поляни за пикник и заслони. Оформлението на "Аязмото" включва създаване на паркова мебел с уникален само за парка дизайн.

 

 

Паркът е разположен на площ от 3200 декара. Проектът има за цел постигане на ясна и хармонична визия между отделните пространства в него, отговарящи на най-високи естетически критерии, използване на естествени материали с голяма здравина и трайност. Изискване е стълбите да бъдат изработени с автентични материали - каменни цепени плочи, гранитни павета и бордюри. Пешеходните алеи трябва да са от асфалтобетон. Подобряването на пространствата включва обособяване на няколко категории зони - за тих отдих, социални контакти, детски площадки, спорт и атракции, както и реконструкция на всички водни площи. Предвидено е и възстановяване и обогатяване на дендрологичния състав в парка.

 

Прогнозната обща стойност на проекта е 589 9816 лв. без ДДС. Офертите ще бъдат отворени на 12.06.2017 г. в 11:00 ч. в сградата на общинска администрация Стара Загора. 

 

 
още от Новини

още от Страната