СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще търсят концесионер за „Трибуните” в Панчарево
 Facebook

Ще търсят концесионер за „Трибуните” в Панчарево



11.06.2018 / 16:27 - CityBuild.bg

Това става ясно от отговор на спортното министерство до общинския съветник Стефан Марков.

 

Преди месец той отправи официално питане до Министерство на младежта и спорта, Областния управител на София и кмета на район „Панчарево" кога ще бъде възстановен комплекс „Трибуните", чия собственост е той и защо е оставен безстопанствен.

 

В своето питане Стефан Марков характеризира състоянието на емблематичния комплекс с думите: „За съжаление, състоянието на спортното съоръжение е плачевно, като същото се руши, обрасло е с растения и потенциално застрашава безопасността на посетителите му."

 

 

В отговора на спортното ведомство се посочва, че с решение на Министерски съвет от 2000 година имотът е предоставен безвъзмездно за управление на тогавашната Държавна агенция за младежта и спорта, чийто правоприемник е днешното Министрество на младежта и спорта. През 2001 година е издаден акт за публична държавна собственост за финална кула на 5 етажа, бетонова трибуна и двуетажна сграда, в който е отразено, че за тази част от „Комплекс национални гребни и ремонтни бази „Средец" се постановява право на управление от ДАМС. С останалата част от комплекса е увеличен капиталът на „Национална спортна база" ЕАД с Разпореждане №:7 на Министерски съвет от 2005 г.

 

„В бюджета на ММС за 2018 г. не са заложени средства за възстановяване инфраструктурата на обекта с оглед ползването му по предназначение. По отношение предвиждане на целеви разходи в проекто-бюджета на ММС за 2019 г. за същите дейности предстои да бъде взето решение по целесъобразност", информират от спотното министерство.

 

В отговора към общинския съветник, зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева допълва, че ще бъдат предприети действия за дългосрочно сътрудничество с трети лица с цел поддържане и реконструкция на обекта, съобразени с предназначението му и предвидените възможности в законодателната рамка на новия Закон за физическо възпитание и спорт и предстоящото приемане на Националната стратегия за развитие на концесиите.

 

От министерството уточняват, че имотът е със статут на публична държавна собственост и не се предвижда негото отчуждаване. С договор от 2016 година двуетажната сграда, част от комплекса, е отдадена под наем за срок от десет години.

 

Вижте повече тук.

 

 
още от Новини

още от София