СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Търсят се ръждясали обекти за обновяване
 Facebook

Търсят се ръждясали обекти за обновяване15.06.2017 / 13:40 - citybuild.bg

"Оргахим" АД стартира инициатива „Обнови с Protecta“, която да подобри обкръжаващата среда.

 

 

Инициативата дава възможност на гражданите да предложат ръждясали обекти от различни места в България, които се нуждаят от обновяване. В рамките на проекта потребителите ще бъдат запознати с интересни факти за корозията на металите и методите за справяне с проблемите, предизвикани от нея.

 

Според Световната организация по ръждата (The world corrosion organization), ежегодно загубите от корозия се изчисляват на над 2200 милиарда долара. Най-висок дял в тези загуби има "ръждясването" на желязото. В същото време средствата, които се отделят за проблемите, свързани с корозията, са между 1300 и 1400 милиарда долара.

 

Основните методи за справяне с корозията са превенция и защита. Превенцията е свързана с предварителната обработка на повърхностите, преди да са достигнали до оксидация, а защитата включва допълнително третиране на корозиралите повърхности и последващото нанасяне на защитен слой. И при двата метода най-ефективното средство за справяне с Корозията са системите съставени от корозиен инхибитор, грунд и боя.

 

Всеки наблюдателен и инициативен гражданин, загрижен за средата, в която живее, или подразнен от неприветливи ръждясали обекти, може да се включи. В периода 12 юни-15 август желаещите да участват могат да предлагат снимки на ръждясал обществен обект за обновяване на www.obnovisprotecta.bg. Предложилите обект или гласували за такъв имат възможността да участват и в месечна томбола за награди.

 

След приключването на инициативата ще бъдат избрани за обновяване три обекта. През септември-октомври „Оргахим" АД ще извърши и самото обновяване с продукти на марката Protecta.

 

ОРГАХИМ АД е най-големият производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа. Дружеството има над 115 годишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти. Компанията има над 2000 продукта, 600 служители, 5 фирмени магазина, 7 дистрибутора и партньори в цялата страна.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от Любопитно