СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Бул. "Цариградско шосе" продължава да се напуква
 Facebook

Бул. "Цариградско шосе" продължава да се напуква27.07.2017 / 13:28 - citybuild.bg

Предстои ремонт на кръстовището на Орлов мост, съобщиха от общината.

 

"Спаси София" разпространи снимки на проблема с ремонтирания столичен булевард. От тях се вижда, че освен неотстранените пукнатини и пропадания, заляти с битум в ранната пролет, платната на булеварда продължават да се напукват и деформират. Припомняме, че през януари активистите сигнализираха за сериозни дефекти в настилката след ремонт, струващ над 20 млн. лв. Още тогава зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев заяви, че в най-кратки срокове "ще станат ясни причините за тези дефекти, а фирмата изпълнител ще ги отстрани за своя сметка при подходящи метеорологични условия".

 

 

"Отдавна сме в разгара на строителния сезон, но не е направено нищо за отстраняване на проблемите по булеварда", отбелязват от Спаси София и припомнят, че след скандала в началото на годината Крусев пое ангажимента ремонтните дейности да стартират през юни.

 

"Този обект уж е с десетгодишна гаранция и пак се оказа, че тя няма да бъде изискана от общината в нейната цялост, а ще се прилагат козметични корекции", възмущават се от организацията и припомнят, че "Обектът е в гаранция" е редовното оправдание за появили се дефекти. "Искаме да видим адекватни действия и доказателство, че Общината се е научила да изисква от фирмите изпълнителки да поемат отговорност за некачественото си строителство и най-вече - че занапред ще се защитава обществения интерес, а няма да се извиняват недопустимите пропуски на разни строителни компании".

 

Спаси София се позова на интервю на зам.-кмета Крусев пред медиите, в което твърди, че "строителят е дал технология за трениране на местата с нарушена гладкост" и заявяват, че с това изказване се бяга от конкретен отговор как фирмата "Калистратов Груп" ООД възнамерява да поправи грешките си. "Това е отговор, който не отговаря на въпроса - как ще бъдат отстранени веднъж завинаги възникналите проблеми по най-натоварения столичен булевард", смятат от организацията.

 

Междувременно от Столична община съобщиха, че предстои ремонт на кръстовището на Орлов мост. Настилката ще бъде подновена и ще бъдат премахнати неравностите по пътните платна. В предвидения за ремонт участък ще бъде положена усилена настилка, оразмерена за изключително тежко движение. При протичане на ремонтните дейности временно ще бъдат стеснявани пътни участъци, без да се затваря изцяло кръстовището, но са възможни затруднения в движението.

 

 

 
още от Новини

още от София