СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Централната градска градина в Монтана е обновена
 Facebook

Централната градска градина в Монтана е обновена14.03.2019 / 12:30 - CityBuild.bg

Това е най-значимият ремонт, направен през последните 82 години на това пространство.

 

 

На 5 март беше отслужен водосвет за приключването на основния ремонт на централната градска градина в Монтана. Инвестицията е за над 6,3 милиона лева. Паркът е с новопроектирана алейна мрежа. Изграденото осветление е енергоспестяващо. Има система за видео наблюдение. Поставени са нови пейки, беседки, катерушки, люлки и пързалки за деца. Засята е нова трева, посадени са млади храсти и дървета. Площта на целия парк е 21 431 м2. В един от квадратите му е поставен бюст паметник на кмета Гоцо Митов.

 

 

Централната градска градина е най-старият парк в града. Проектирана е от архитект Младен Кръстев. Разположена е на мястото на пазарището във Фердинанд/ днешна Монтана/. Тържественото й откриване се състояло на 18 юли 1937 година, по времето на втория мандат на кмета Гоцо Митов. Заради раждането на престолонаследника централната градска градина е кръстена „Княз Симеон Търновски”. Паркът е проектиран с два входа, място за паметник, детско игрище и офицерски клуб.

 

 

Градското градина е един от четирите парка в града, които бяха изцяло обновени по ОПРР. Освен парковете, бе направено пълно реновиране и на пешеходната алея „Хаджи Димитър”.

 

 
още от Новини

още от Страната