СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Централната пешеходна зона във Враца вече се обновява
 Facebook

Централната пешеходна зона във Враца вече се обновява17.07.2018 / 16:27 - CityBuild.bg

Дейностите стартират от градската градина зад паметника на Христо Ботев.

 

В рамките на проекта ще се подмени съществуващият водопровод пред сградата на общината и ще се направят сградни отклонения пред читалище „Развитие". Следващ етап от проекта е обновяването на пешеходната зона в следните участъци - площад „Христо Ботев", пространството пред Пощенска и Сувенирна палата, както и участъкът от ул. „Кръстьо Българията" до бившето кино „Коларов".

 

 

С реконструкцията ще бъде подменена пешеходната настилка, уличното осветление, както и елементи от градската среда. С реализирането на проекта ще се облагородят зелените площи, като ще се засадят и нови дървесни и декоративни растителни видове. Няма да бъдат безразборно премахвани съществуващите дървета. Специалистите констатираха наличието на 20, които имат влошено състояние - изгнили са или са в процес на гниене, болни са или са прекършени. Част от новите дървесни видове ще са с по-голяма цветна корона, която позволява украсяване през есенно-зимния период.

 

 

Успоредно с реконструкцията на централната пешеходна зона, с близо 500 000 лв. ще се възстановят 12 улици, чиято настилка е силно нарушена. Към момента местната администрация е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител на тези дейности.

 

Проектът за обновяването на пешеходната зона в града е на стойност 6 975 000 лв., част е от Инвестиционната програма на Община Враца и се финансира по ОП „Региони в растеж" 2014-2020. Фирмата-изпълнител на строително-ремонтите дейности е „ВМ ВРАЦА 2018" ДЗЗД.     

 

 

С реализацията на проекта ще се постигне единна концепция, която включва пешеходни настилки, велосипедни алеи, цветово оформление и художествено осветление, указателни знаци, енергоспестяващо улично осветление, както и различни форми на градско озеленяване.

 

 
още от Новини

още от Страната