СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Кой ще е цветът на България за 2020-та година?
 Facebook

Кой ще е цветът на България за 2020-та година?29.10.2019 / 13:27 - CityBuild.bg

Инициативата на „Оргахим“ се провежда пета поредна година и предлага виждането на професионалните гилдии към възможностите за работа с цветовете.

 

 

Процедурата за избор на „Цвят на годината 2020" започна с уъркшоп в София. Водещи интериорни дизайнери, колористи, блогъри и артисти за съвременното градско изкуство се включиха в определянето на цвят и тенденция, която ще повлияе върху предпочитанията в интериорния дизайн и архитектурата през следващите 12 месеца.

 

 

„За нас това събитие е изключително предизвикателство, защото ние създаваме цветове. В огромното разнообразие и възможности за избор всеки се нуждае от ориентир и определянето на модерен за България тренд, който да помага на потребителите в избора им на бои, обзавеждане и материали за декорация", каза Емил Кунчев - маркетинг директор на „Оргахим".

 

 

„Тази година решихме да разширим браншовото и експертното присъствие в инициативата и поканихме нови партньори и участници. Вярваме, че разнообразието стимулира съзидателството и креативността. А хората с идеи, които творят и мислят в цветове, са в най-различни професионални сфери - дават философията за градски облик, дрехи и лично пространство, удоволствие и свободно време. Затова и решихме да разширим формата на „Цвят на годината", като привлечем нови професионални общности и нови форми за представяне и интеракция с потребителите", допълни Кунчев.

 

 

Време, енергия, вдъхновение и експертиза в определянето на модния за България цвят прибавиха още архитекти и български производители на подови настилки, плочки и паркет, които представиха своята гледна точка към световни тенденции в индустрията и характеристиките за актуален локален тренд.

 

 

Изборът на „Цвят на годината" се базира върху оценката на специалистите за спецификите и актуалните тенденции за предстоящата година. Няколко работни групи определят комбинации от цветове и ключови думи, свързани с техните виждания за актуалното през съответната година. На тази база те изработват колажи (mood boards) от различни материали - текстил, дамаски, камък, дърво, керамика, цветни листчета и други, които според тях представят тенденциите по най-убедителен начин.

 

 

До момента цветове на годината са били „Нептун" (2016), „Тракийско злато" (2017), „Кадифена роза" (2018) и „Органик" нюанс на зеленото (2019).

 

 
още от Новини

още от Любопитно