СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Участвайте в Urbathon Fest за преобразяване на площада зад Централната минерална баня в София
 Facebook

Участвайте в Urbathon Fest за преобразяване на площада зад Централната минерална баня в София11.06.2020 / 14:21 - CityBuild.bg

Ще може да дадете идеи по предложените архитектурни проекти.

 

 

„Спаси София" организира Urbathon Fest на 20 и 21 юни (другата събота и неделя) на ул. „Искър" №1, зад Централната баня. Пространството, което предстои да бъде преобразено, е площадът пред Направление „Архитектура и градоустройство", намиращо се между ул. „Искър" и ул. „Сердика". Въпреки богатата си история, големия потенциал и централната локация, площадът в момента е един хаотичен паркинг, недостъпен и безинтересен за хората.

 

 

В края на февруари „Спаси София" и главния архитект на столицата Здравко Здравков организираха първия Urbathon - двудневната състезателна работилница, на която млади специалисти разработиха конкретни предложения за облагородяване на това красиво, но занемарено площадче. Над 35 млади архитекти, урбанисти, дизайнери и артисти участваха в работилницата, като журито, оглавено от главния архитект на София, избра двата най-отличаващи се проекта, които да бъдат разработени и реализирани. По време на предстоящия уличен фестивал, архитектурните екипи ще представят двата проекта, като целта е да се чуят мненията на гражданите и живущите и те да бъдат отразени във финалните подобрения, които предстои да се реализират.

 

 

Освен представянето и дискусията на проектите, от „Спаси София" са подготвили и културна и развлекателна програма - секънд-хенд базар, безплатна обиколка на забележителностите в квартала, разнообразни храни и напитки, както и лятна кинопрожекция на открито.

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от Любопитно