СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Учебната база на Национална спортна академия в София ще бъде модернизирана
 Facebook

Учебната база на Национална спортна академия в София ще бъде модернизирана02.05.2018 / 14:36 - CityBuild.bg

Ще бъде изградена и оборудвана нова зала за спорт.

 

Стартира обновяване на материалната база на сградата на ул. Гургулят” 1 на Национална спортна академия „Васил Левски". Ще бъде осигурено и оборудване и обзавеждане. Ще бъде ремонтиран и дворът, като ще бъде изградена и оборудвана нова зала за спорт - пристройка в северозападната част на имота. Предвижда се тя да бъде долепена до западната фасада на съществуващата пристройка, като ще бъде едноетажна със ЗП 887 м2 и в нея ще се изградят тренировъчни игрища за минифутбол, баскетбол, волейбол и хандбал. Нивото на сградата ще е свързано към нивото на първи етаж на съществуващата пристройка, тъй като се предвижда достъп през обема на съществуващата сграда.

 

 

 

 

В сградата ще бъде поставена топлоизолация по фасади, вътрешни стени на сутерена и покрив, ще бъдат подменени дограмата, дървения покрив, ще бъдат изградени допълнителни капандури с по-голяма височина. Ще бъдат направени още преустройства във функционалното разпределение на помещенията по всички етажи, ще се подменят настилки във всички помещения, като се запазва мозайката по двете стълбища в основната сграда и пристройката.

 

В обновяването влиза още изграждане на външен асансьор за достъпна среда, изграждане на абонатна станция и цялостна инсталация за отопление с централно парно, подмяна на сградна канализация и водопровод, на електроинсталация, видеонаблюдение, СОТ, изграждане на пожароизвестителна инсталация и т.н.

 

Ще бъдат обновени още интериорни врати и интериорни облицовки. Ще бъдат ремонтирани санитарните помещения, ще бъдат изградени съблекални със санитарни помещения и душове на първо ниво на пристройката, на мястото на съществуващ гараж. Тези съблекални ще обслужват спортната зала.

 

Ще бъдат оформени пешеходни алеи с настилка от унипаваж по цялото протежение на сградата, както и ще се оформят нови, свързващи основните ходови линии по терена. Ще се затревят свободните площи и ще се монтират пейки, кошчета, беседки и др.

 

 

Срокът за изпълнение е 19 декември 2019г. Одобреният бюджет е 3 755 636 лева, от които 3 500 000 лв. безвъзмездна помощ  от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г." и 255 636 лв. съфинансиране от НСА.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано