СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ученически архитектурен конкурс „Училището, за което мечтаем“ започва в Пловдив
 Facebook

Ученически архитектурен конкурс „Училището, за което мечтаем“ започва в Пловдив01.04.2019 / 12:30 - CityBuild.bg

Победителите ще участват в 6 работилници на Младежки хълм, където ще изработят мебели за тяхното училище.

 

Съвместната инициатива е на „Детска архитектурна работилница“ и Гьоте-институт България в рамките на проект „Изграждаме заедно“.

 

 

Задание:

 

Представете си училището на мечтите. Как би изглеждало то? Какви ще бъдат мебелите, общите пространства и местата за игра? Как вашето училище може да се доближи до тази представа? Представете идеите си под формата на макет (скица) и кратко описание. Не е задължително макетът да пресъздава сградата на училището, а да дава представа за конкретна идея и нейната реализация.

 

Кой може да участва:

 

Ученици от 5-ти или 6-ти клас от училищата в Пловдив. Насърчава се работата в екип, допускат се и групови участия на цели класове.

 

Награди:

 

Класовете, чиито проекти бъдат отличени, ще получат покана за участие в 6 работилници през месец май на Младежки хълм, където ще изработят мебели за тяхното училище. В допълнение отличените класове ще спечелят награда - изрисуване на двора на училището с различни игри.

 

Защо да участвате:

 

С участието в конкурса може реално да допринесете за промяната на вашето училище и среда, може да станете част от архитектурните работилници през май и изграждането на истински детски град на Младежкия хълм. По време на архитектурните работилници ще се научите на основни архитектурни и строителни умения. Ще имате възможност да реализирате собствените си идеи с материали и техническо съдействие от организаторите. Вашите проекти ще участват в изложба на Младежки хълм на 1 юни, а снимки на макетите ще бъдат промотирани онлайн на страницата на Детска архитектурна работилница и Гьоте институт България. След приключване на проекта мебелите ще могат да се върнат във вашето училище. Победителите в конкурса ще спечелят за своето училище изрисуване на стени и външни площи.

 

Кога/как:

 

Изпратете 10 снимки до 10МВ общо на макета и процеса по неговото изпълнение, а също така и попълнен формуляр за участие до 30 април на адрес arch4children@gmail.com.

 

Какво може да използвате:

 

За макетите могат да бъдат използвани всякакви видове материали по избор, с акцент върху рециклираните. Няма ограничение за размера на макета.

 

Критерии за награждаване:

 

Оригиналност, брой участници, максимално използване на рециклирани материали

 

Подробности - тук.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно