СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Пет училища и детска градина са обновени в Кърджали
 Facebook

Пет училища и детска градина са обновени в Кърджали22.01.2020 / 14:14 - CityBuild.bg

Това са ДГ „Мир" и училищата "П. Р. Славейков", „Отец Паисий", „Хр. Ботев”, „Св. Св. Кирил и Методий” и "П. К. Яворов".

 

Извършено е възстановяване на детска градина "Мир", доставено е оборудване и обзавеждане (чинове, учителски бюра, столове, шкафове и др.).

 

 

Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност са извършени в следните училища: СОУ "П. Р. Славейков" (включително оборудване и обзавеждане: чинове, учителски бюра, столове, шкафове и др.); ГПЧЕ „Хр. Ботев" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" (включително оборудване и обзавеждане: учебни маси, бюра, столове, шкафове, интерактивни дъски, мултимедийни проектори, телевизори, оборудване в столовите); ОУ "П. К. Яворов" (включително оборудване и обзавеждане: чинове, учителски бюра, столове, шкафове и др.).

 

 

 

 

 

Освен обновяване, в СОУ "Отец Паисий" са доставени чинове, учителски бюра, столове, шкафове и др. Аварира обаче вътрешното стълбище, като се работи по неговото укрепване с избор на изпълнител и изграждане на метални стълбища, които ще бъдат прикрепени към фасадата на училището. Те ще се използват като алтернативен вход и изход от учениците. Ще бъде възложено на експерти и обследване на носимостта на стълбищните клетки във всички училища на общината, а с цел превенция от подобни инциденти ще се търси съдействие и от Министерството на образованието.

 

 

От резултатите на проекта "Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали" вече се възползват над 4 700 ученици и 150 деца в детска градина "Мир". Всички обновени сгради са достъпни и за хора в неравностойно положение. Проектът е на обща стойност 13 863 049 лв. Извън изпълнението на проекта в учебните заведения са направени и доста довършителни дейности, за които общината  е заплатила 1 500 000 лв.

 

 
още от Новини

още от Страната