СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Училището в Свети Влас е с разширена и модернизирана среда
 Facebook

Училището в Свети Влас е с разширена и модернизирана среда16.09.2019 / 15:40 - CityBuild.bg

То има нова надстройка, обновени са и коридорите на основната сграда и междуетажните пространства.

 

Строителството на надстройката на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Свети Влас започна в средата на март и приключи до началото на новата учебна година. Новият етаж към съществуващият сектор от сградата е проектиран за начален етап на обучение и е функционално отделен от помещенията на по-големите ученици. С разширяването на базата има възможност за увеличаване на паралелките и пълен обхват на децата в начален курс на обучение.

 

 

Класните стаи са две, за по 26/28 ученици в паралелка. Учебните стаи, стълбището и тоалетните са проектирани според съвременните изисквания, като до тях е осигурен и достъп за хора с различни увреждания. Настилката е съобразена с последните тенденции при оборудване на обучителни помещения за деца. Тя е от PVC материал с антибактериални и противохлъзгащи свойства.

 

 

От ръководството на училището са горди, че ОУ „Св. св. Кирил и Методий" в Свети Влас е не само иновативно училище, а и най-модерното в цялата община Несебър. „Истината е, че зад всички тези проекти стоят много хора. Без подкрепата, доверието и професионализмът на моя екип това щяха да са само добре похарчени пари. Автори на идейните проекти за модернизацията на училището са архитект Галина Милкова и дизайнера Недко Николов - безкрайно талантливи, креативни и образовани млади иноватори с международни награди за архитектура", заяви директорът на учебното заведение Чубрина Стефанова. Освен че има нова надстройка, в училището са обновени и коридорите на основната сграда и междуетажните пространства.

 

 

Снимки: Think Forward

 

 

Снимки: gramofona.com

 

 

Снимки: Think Forward

 

Това е поредната стъпка от реновацията на училището, реализирало вече четири интересни проекта. Един от тях - училищната зала ДЕМОКРАТОС на архитект Галина Милкова и дизайнера Недко Николов от Think Forward, победи в "Български архитектурни награди". Преди това те, съвместно с училищното ръководство, реализираха творческото пространство "5 СТАИ", както и първото училище на открито в страната "OUT-OF-SCHOOL". През 2016 година пък екипът на училището реализира и проект за читалня с цветни акценти.

 

 

 
още от Новини

още от Страната