СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Удължава се срокът за изпълнение на проекта „ПЛАНА ХАЙТС“
 Facebook

Удължава се срокът за изпълнение на проекта „ПЛАНА ХАЙТС“17.04.2019 / 16:10 - CityBuild.bg

Проектът предвижда създаване на впечатляващо от архитектурна гледна точка селище в Плана планина между София и Самоков в землище на село Алино.

 

Министерският съвет одобри Допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между правителството и „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект „ПЛАНА ХАЙТС“. С допълнителното споразумение се удължава срокът на действие на сертификата за приоритетен инвестиционен проект, без да се променят други параметри на меморандума.

 

Проектът предвижда изграждането на модерно селище в района на Плана планина между София и Самоков, село Алино. Той обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура - 7582 дка пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза - търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем.

 

 

Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 54 млн. лева, а след въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано