СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Удължават срока за предложения по заданието за Централната баня в София
 Facebook

Удължават срока за предложения по заданието за Централната баня в София09.04.2020 / 12:27 - CityBuild.bg

Мнения и коментари ще се събират до 12 април включително (вместо до 9 април).

 

Екипът на „Софпроект“ удължава срока за събиране на предложения по заданието за отворена покана за концепция за развитието на северното и източно крило на Централната минерална баня. Може да се запознаете с проекто-заданието тук, където е публикуван и списък с получените препоръки по документа, както и видео запис от онлайн представянето му.

 

До момента са събрани над 60 предложения, като в тях се включват получените по време на онлайн представянето на заданието на 26 март и след това на имейла open-call@sofproect.com. Информацията се актуализира постоянно, като вчера и днес са постъпили нови предложения, които в момента се обработват, съобщиха от "Софпроект". Събраните препоръки ще послужат за финализиране на документа и в края на април се предвижда да бъде обявена и самата отворена покана.

 

 

В заданието на отворената покана ще бъдат заложени възможности за разработване на концепция не само за бъдещата функция на северното и източно крило, но и на околното пространство на банята (в момента другата част от нея - Регионален исторически музей-София). След като журито избере трите най-добри концепции, Столична община ще търси начин за реализация, но с работещ бизнес модел и аргументирани предложения, което евентуално да доведе до архитектурен конкурс.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано