СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Улица "Граф Игнатиев" още не е готова
 Facebook

Улица "Граф Игнатиев" още не е готова08.01.2019 / 12:24 - CityBuild.bg

Замерванията на трамвайното движение показват, че са постигнати заложените нива и има чувствително намаление на шума и вибрациите, казва кметът.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде отговор на поредицата видеа и снимки със зле наредени плочи по централната столична улица „Граф Игнатиев“. По думите ѝ, обектът все още не е готов – а и скоро няма да бъде, защото сезонът не позволява продължаването на ремонта. „Има участъци, по които плочите не са монтирани, а само подредени, за да може да се минава. Влязохме в сезон, който не позволява да се работи“, пояснявана страницата си във Фейсбук Фандъкова, цитирайки свое интервю в „24 часа“.

 

В интервюто тя посочва, че има още много работа по площадите, градината пред „Св. Седмочисленици“ и част от тротоарите. „Беше важно да махнем оградите, въпреки че обектът не е завършен. Затова много хора остават с впечатлението, че дейностите са приключили, но не е така“. Фандъкова призовава за „още малко търпение“.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

Кметът коментира и появилите се предположения, че с подмяната на материалите за новите релси изпълнителят „Джи Пи груп“ пести средства: „Плащаме само за вложени материали и спекулациите, че със смяната на един от материалите за релсовия път се спестяват средства на изпълнителя, са лъжа“.

 

Йорданка Фандъкова изброява и следващите „големи проекти“, които ще бъдат реализирани в София през 2019-а. Планират се реконструкции на 15 булеварда, за ремонт на квартални улици ще бъдат вложени 38 млн. лв. Ще бъдат пуснати първите 8 км от третата линия, като ще се ремонтират и улиците и булевардите по трасето на новата линия. "Ще обновим ул. “Житница” и ще пуснем подземното преминаване под бул. “Цар Борис III”. Обновяваме и улиците в “Овча купел” около метрото и участъка от бул. “Вл. Вазов”, казва кметът.

 

 
още от Новини

още от София