СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Улица „Йоаким Груев“ в Пловдив става пешеходна зона
 Facebook

Улица „Йоаким Груев“ в Пловдив става пешеходна зона13.03.2018 / 15:16 - CityBuild.bg

Забранено е и паркирането, като при нарушение глобата е 50 лева.

 

Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев във връзка с въвеждане на промени в общинската политика за развитие на зоната.

 

 

 

Подготвят се две нововъведения по отношение на издаване на разрешения за маси за открито сервиране в кв. „Капана“. Едното е даване на разрешение през улица, за да има повече столове и места за сядане - т.е., не е задължително да бъдат в непосредствена близост до съответното заведение, а отсреща или в близост, като това ще става след взимане на съответното съгласие на собствениците. Второто е даване на възможност за разполагане на барове на улиците, отново в зоната на съгласуваните схеми. „По този начин ще има повече хора, които да намерят своите места за сядане“, уточни кметът Иван Тотев.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

Общинската сграда на ул. "Йоаким Груев“ 13 ще бъде дадена под наем чрез търг за срок от 10 години за ресторант. Обмисля се ремонтните дейности, които бъдещият наемател ще направи, да бъдат за сметка на наема. Служителите от отдел „Образование“ и „Здравеопазване“ на район „Централен“ и военния отдел, които в момента помещават първия и втория етаж, ще бъдат преместени на адреса на „Пловдивския общински инспекторат“ до Цар-Симеоновата градина. Общинският инспекторат пък се мести на ул. „Лев Толстой“ № 2 (където преди това се помещаваше администрацията на район "Източен").

 

 

Работи се и по ремонта на сцената на Ядрото, като плановете са да се стартира общинска програма – всеки петък и събота, когато времето е топло, от пролетта до есента, да има жива музика за 1 час вечер. Участие могат да вземат различни изпълнители, оркестри и т.н. Целта е превръщането на мястото в атракция и приятна за разходка.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

Предстои да бъдат подменени и всички указателни табели в квартал „Капана“ по подобие на тези в Стария град.

 

 
още от Новини

още от Страната