СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
УниКредит Булбанк ще финансира изграждането на жилищен комплекс RIVER PARK
 Facebook

УниКредит Булбанк ще финансира изграждането на жилищен комплекс RIVER PARK04.06.2020 / 14:19 - CityBuild.bg

Мащабният проект в подножието на Витоша се състои от къщи на две нива, всяка от които е с индивидуален двор.

 

 

УниКредит Булбанк е финансовата институция, която ще застане до инвеститора Недвижими Имоти Дивелъпмънтс (RED) в изграждането на River Park близо до началната станция на лифта от Симеоново към върха на планината. Главният изпълнителен директор на RED Ори Нив сподели, че вярва в успеха на проекта: „В последните месеци всички ние се уверихме колко е важно мястото, в която живеем, работим  и споделяме с близките си.  Нашата цел е да създадем комплекс, в който има място за всички ни, домове, които предлагат комфорт, спокойствие и удоволствие, прекарано у дома".

 

"УниКредит Булбанк се утвърди като надежден партньор на бизнеса и ние продължихме да подкрепяме добрите проекти, въпреки предизвикателствата, пред които ни изправи кризата, свързана с CoVid-19. Радваме се, че сме финансиращата банка на едни от най-мащабните проекти в София", сподели Ана-Мария Баракова, директор "Финансиране на недвижими имоти", Уникредит Булбанк.

 

 

River Park разполага с всички необходими разрешителни за строеж. Вече се извършват и дейности по разчистването и подготовката на терена, а съвсем скоро на място отвори врати и офис на инвеститора, където всеки може да се запознае с River Park в детайли, както и да усети атмосферата на пространството.

 

 

Архитектурният проект на River Park предвижда изграждането на 352 еднофамилни къщи с двор, с изглед към Витоша и към София, върху терен от 215 000 кв.м. Реализацията ще протече в три фази. Първата от тях се очаква да бъде финализирана през лятото на 2022 година с първите 110 къщи.

 

 

Отличителен детайл за River Park е ниската плътност на застрояване - едва 15%, в резултат на което на  площ от над 179 000 кв.м ще бъдат създадени просторни зелени пространства с над 3 000 дървета, сред които жителите ще разполагат с пикник зони, алеи за разходка и бягане, фитнес на открито,  парк за кучета и обслужваща инфраструктура.

 

 

Компанията зад River Park има повече от 40 години опит в областта на недвижимите имоти. Проектът се финансира от Недвижими Имоти Дивелъпмънтс (RED), което е 100% дъщерно дружество на Dynamic Group - международна инвестиционна група със седалище в Нидерландия, основана през 1973 г., като по-голямата част от дейностите й са свързани с развитие на недвижими имоти в глобален мащаб.

 

 

 

Вижте още за проекта тук.

 

 
още от Новини

още от София