СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
ДНСК не установи нарушения на строежа в София, където падна кран
 Facebook

ДНСК не установи нарушения на строежа в София, където падна кран14.03.2019 / 17:40 - CityBuild.bg

Жилищният комплекс SONATA на инвестиционната компания BLD се изпълнява от "Калистратов Груп".

 

Не са установени нередности на строежа в кв. „Младост“ в София, на който вчера аварира кулокран, показват резултатите от проверка на ДНСК. Дирекцията констатира, че авариралият кран отговоря на одобрения проект по част План за безопасност и здраве и тъй като в случая не се касае за авария в строителството, ДНСК няма правно основание за административна намеса по случая. Авариралото повдигателно съоръжение подлежи на контрол от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор - т.е., ако е имало проблем с крана, то той трябва да се търси там.

 

 

Припомняме, че вчера близо 20-метров безкабинков кран падна от строеж на платното в столичния квартал „Младост 3". Инцидентът стана ул. „Филип Аврамов". Съоръжението падна върху тротоар, велоалея и две от пътните платна. Пострадали и материални щети няма.

 

 

SONATA е архитектурен проект на известното студио Atelier Serafimov Architects. Акт 16 се очаква през 2021г. Обектът е на утвърдената строително-инвестиционна компания BLD, част от семейството на AG Capital - най-големият холдинг за недвижими имоти в България с 25 годишен опит. Компанията е основана през 2006 година.

 

 

Освен многото инвестиционни проекти, компания BLD инициира и образователната платформа в партньорство с УАСГ. Проектът Building Difference е свързан с ревитализация на публични пространства в близост до проекти на компанията.

 

 
още от Новини

още от София