СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Уважение към ландшафта и минимализъм в интериора
 Facebook

Уважение към ландшафта и минимализъм в интериора27.10.2017 / 09:30 - citybuild.bg

Проектът на GGA gardini gibertini architects в старо италианско селце е с минимална намеса и внимателно отношение към околната среда.

 

 

За да не се нарушава хармонията на плавните зелени хълмове, на един от които се намира къщата, един етаж е под земята. От страната на пътя има почти незабележима врата, а от другата страна има изход на неголяма тераса. На подземния етаж са разположени по-голямата част от помещенията: гараж, неголяма картинна галерия за колекции на собствениците, спортна зала и спа салон. Две стълби водят до горното ниво.

 

Надземните етажи на сградата са решени като два отделни обема, свързани чрез подземното пространство, а на нивото на земята са обединени от платформа от червен бетон. Основните използвани материали са камък и дърво, като благодарение на своите пропорции и отсъствие на излишни детайли създават връзка с историческата архитектура.

 

Уважение към ландшафта и минимализъм в интериора

 

Ако външният облик на сградата предизвиква асоциации с историческата архитектура, то вътрешните помещения е трябвало да бъдат съвременни. В същото време интериорът хармонично продължава външното пространство - стените и таваните са от необработен бетон, а червеният под и лаконична мебел допълват усещането. Дървените системи за съхранение позволяват да се скрият излишните вещи, като отсъствието на малки детайли добавя изразителност на минималистичния интериор.

 

Уважение към ландшафта и минимализъм в интериора

 

 

 
още от Новини

още от EuroBuild

още от АРТ