СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Най-важните инструменти, които трябва да имате вкъщи
 Facebook

Най-важните инструменти, които трябва да имате вкъщи06.01.2021 / 12:23 - CityBuild.bg

Често срещани домашни проблеми са достатъчно лесни за отстраняване.

 

Да сте собственик на жилище означава, че понякога трябва да запретвате ръкави и да вършите някои неща у дома. Става дума за течащи кранове, криви шкафове, незатварящи се врати и прозорци и други. Ако се чувствате достатъчно смели, може дори да опитате с някои по-сериозни ремонти.

 

И така, как да създадете набор от инструменти? Това започва с набавянето на основните, които трябва да имат всички собственици на жилища. Други инструменти може да добавите, ако ви е необходимо за конкретни проекти. Независимо дали се премествате в първия си дом, или просто трябва да сте сигурни, че имате всичко необходимо, вижте кои са инструментите, които определено трябва да имате под ръка в дома си, казват от строителен магазин Маркита.

 

 

Отвертки

 

Има доста голямо разнообразие от видове отвертки, но за основни домашни ремонти ще искате да имате отвертка с кръстосан шлиц и отвертка с плоска глава, наричана още отвертка с резе. Много магазини за домакински уреди продават основи за отвертки с множество глави, които може да сменяте в зависимост от вашите нужди. Това е едно много добро решение.

 

Чук

 

Основният чук с гладко лице обикновено трябва да ви е достатъчен. Експертите препоръчват да вземете такъв със средно тегло и с нокът, който ви позволява да изваждате пирони например. Изберете фибростъкло или метална дръжка вместо дървена за по-голяма трайност.

 

Ключове

 

Трябва да имате доста различни видове гаечни ключове като част от вашите основни инструменти, включително гаечен ключ, отворен ключ, комбиниран ключ, регулируем ключ и други. Ако не можете да си купите всички наведнъж, започнете само с гаечен ключ и регулируем ключ.

 

Всеки тип гаечен ключ има определена цел. Някои ще ви помогнат да разхлабите и затегнете гайки и болтове, а регулируемият ключ, наричан още полумесец, е един от най-полезните ключове, които някога ще имате, тъй като може да промените размера му в зависимост от размера на гайката или болта, с който работите.

 

Клещи

 

Съществуват много видове клещи, но започнете с основните. Ще ги използвате, за да захванете, затегнете и разхлабите различни метални елементи, както и за да отрежете проводници, когато извършвате дейности, свързани с електричеството.

 

Ролетка

 

Лентомерите се класифицират според материала, от който са изработени. За повечето работни места за ремонт на дома ще ви е необходима самоизтегляща се метална ролетка. Може да опитате с използването на пластмасова като алтернатива, но е малко крехка, което затруднява работата с нея, особено ако измервате сами. За да покриете базовите си нужди, вземете ролетка, която показва както инчове, така и сантиметри.

 

Ще използвате ролетката всеки път, когато трябва да измерите нещо. Това включва не само домашни ремонти, но окачване на картини и рафтове, определяне на пригодността на новите мебели и много други.

 

Фенерче

 

Фенерчето на телефона ви е подходящо за някои прости задачи, но ще искате нещо по-солидно, когато работите из къщата. Нужно ви е за осигуряване на осветление, когато работите в тъмни пространства, както и когато трябва да усъвършенствате детайлите на конкретен елемент, върху който работите.

 

Електрическа бормашина

 

От всички видове електрически бормашини на пазара, 12-волтовата акумулаторна бормашина ще бъде вашата най-гъвкава опция. Тя работи с акумулаторни батерии, за да осигури захранване без ограничения и може да бъде снабдена с различни видове свредла и приспособления в зависимост от вашите нужди.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор