СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Важно е строителното предприемачество да стане част от университетските програми
 Facebook

Важно е строителното предприемачество да стане част от университетските програми18.04.2019 / 15:23 - CityBuild.bg

Това каза пред студенти инж. Пламен Андреев.

 

Строителен предприемач е професия, която изисква много и различни познания и талант", каза инж. Андреев, управител на „Планекс Инвест", по време на бизнес семинара „Първи стъпки в бизнеса", организиран от младежката неправителствена организация JCI Varna. Събитието се проведе на 13 април в Икономически университет - Варна и събра близо 160 студенти и млади професионалисти от различни сфери.

 

 

Инж. Андреев описа успешния строителен предприемач като личност с комплексни качества и способности, с усет към потенциалните възможности за успех, широкообхватни знания и подготовка (в областта на градоустройството, архитектурата, строителството, правото, финансите, маркетинга, рекламата), креативно мислене, умение за оценка на риска, с последователност и упоритост от вземането на решение до реализацията на проекта, с умения да води преговори и да продава, да анализира и прогнозира развитието на пазарите.

 

„Успешният строителен предприемач още в началото „вижда" проекта в завършения му вид - не само като сграда, а и като общност от хора, които живеят в нея. Ако направим аналогия с футбола или киното, мениджърът е продуцент, сценарист и режисьор и от неговата работа зависи колко успешен ще бъде проектът или как ще завърши. Но ако няма екип, няма проект. Това е валидно не само за стротелното предприемачествето, но и за бизнеса като цяло", коментира инж. Андреев.

 

 

„Планекс Инвест" е първата компания в България, която дава имена на своите комплекси и която налага като услуга цялостното професионално управление и поддръжка на сгради (т.нар. фасилити мениджмънт). Компанията е пионер за България в създаването на индивидуални сайтове за проектите си и продажбата на имоти през интернет.

 

Едни от най-важните принципи за успеха на инвестиционно-строителните проекти са клиентът да получи минимум това, което е видял в проекта и визуализациите, с площ без отклонения и обещаното качество на изпълнение; да бъде коректно информиран за хода на проекта и да получи имота в договорения срок. При изпълнението на сградите трябва стриктно да се спазват законите и правилата в правно, технологично и бизнес отношение. „Доволният клиент идва отново или води нов клиент", допълва инж. Андреев, който има над 27 години предприемачески опит в инвестиционно-строителната сфера.

 

 

Строителният предприемач носи отговорност към обществото и бъдещите поколения. Построеното от него ще виждат много хора всеки ден в продължение на десетилетия, дори столетия. Те ще поставят оценка както за конкретния проект, така и дали ще бъдат успешни следващите. За мен и компанията репутацията и доброто име са основа на успеха", каза още инж. Пламен Андреев.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор