СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
КЪСО КИНО вечер: Архитектурата в/на киното
 Facebook

КЪСО КИНО вечер: Архитектурата в/на киното08.11.2018 / 10:30 - CityBuild.bg

Събитието е на 8 ноември от 19:00 часа в Студио ПроЖектиране. Вход – свободен.

 

Новото събитие на "Кино вечери" е със специален гост Кинематограф.BG и ще проЖектира не един, а цели няколко филма, които ще тълкуват архитектурата в/на киното.

 

 

Кинематограф разказват за предостоящото събитие:

 

Насред макетите, чертежите, инструментите и разсъжденията за човешкото пространство, късото кино се намества като перпендикулярно, разноцветно и несъразмерно паве. То обаче няма нужда от ремонт и довършителни дейности, защото има какво да предложи на всяка публика във всеки контекст. „Кино вечерите“ в Студио „ПроЖектиране“ дават проектора си и на нас. Дали сме убедени, че връзките между изкуствата Кино и Архитектура са неоспорими? Абсолютно! Не просто свързани, а категорично обвързани!


На 8 ноември ще видим и поговорим за естетиката на пространството, за пропадането на пространството, за контролираното разрушаване на пространството, за незаконното навлизане в пространството, за придвижването на две гуми в пространството...


Има още много неща, които искаме да ви кажем. За скрития град в града, животът на една сграда, сюрреализма на материалността, раждането на архитектурата от природата… и още. Елате, за да ги обсъдим след прожекцията. Защото обичаме киното. А още повече обичаме архитектурата."

 

КЪСОТО КИНО ПРОУЧВА И ОБЖИВЯВА ПРОСТРАНСТВОТО

 

 
още от Новини

още от АРТ