СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
След Великден започва реконструкция на част от бул. „България“ в София
 Facebook

След Великден започва реконструкция на част от бул. „България“ в София14.04.2020 / 12:37 - CityBuild.bg

Ще се работи от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Т. Каблешков“.

 

„Ще се възползваме от по-малкия трафик и след Великден започваме реконструкцията на бул. „България“ от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Т. Каблешков“ в посока изход“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Припомняме, че миналата година беше изпълнен втори етап от рехабилитацията на централната артерия между бул. "Акад. Ив. Гешов" и бул. "Черни връх".

 

 

„Заради сериозния спад на приходите след Великден ще представя актуализация на бюджета и на инвестиционната ни програма. Общо 19 млн. лв. е спадът в приходите само за последните две седмици на март, а в градския транспорт спадът е с около 3 млн. лв. на седмица. С актуализацията на бюджета ще гарантираме продължаване на стратегическите обекти – метрото, вътрешните рингове, връзките с "Околовръстния път" и строителство на нови детски градини", посочи също столичният кмет.

 

От днес се намаляват интервалите на движение в метрото в следобедните часове, които са по-натоварени. Между 16:30 и 18:30 ч. интервалът на движение по първа линия ще е 4,5 минути, а по втора – 9 минути. Последните влакове ще тръгват от крайни станции в 22:30 ч. и метрото ще се движи до 23 ч. Преброяванията показаха, че между 23 ч. и полунощ метрото се използва от 90-93 пътници.

 

Извършват се и текущи ремонти на улици и тротоари в столичните райони. Вчера 24 екипа, ангажирани с дейността, изпълняват ремонт на пътни неравности и полагане на асфалт в райони като „Витоша“, „Връбница“, „Люлин“, „Илинден“, „Подуяне“, „Лозенец“. В район „Люлин“ при блок № 732 се изпълнява паркинг и тротоар. Ремонтират се и се изграждат тротоари на ул. “Перник“ в район "Възраждане" и ул. “Димитър Попниколов“ в район „Триадица“. На ул. “Жолио-Кюри“ се извършва ремонт на пътни неравности, както и на ул. “Русе“, „Варна“ и „Крум Стоянов“ и др.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано