СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Велоалея и обновена улица са готови в Благоевград
 Facebook

Велоалея и обновена улица са готови в Благоевград17.04.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

Двата обекта бяха открити официално вчера.

 

Велосипедната алея свързва бул. „Св. Димитър Солунски“, ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. „Св.св. Кирил и Методий“ до хотел Ален Мак“ и от улица „Марица“ до ул. „Иван Михайлов“. Поставени са пейки, има идея с външно финансиране да се купят велосипеди.

 

Това е поредният обект по проект „Благоустрояване на градската среда“, който се открива тази година. С реализиране на обекта бяха освободени и зони за паркиране. Обектът е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда“, който се изпълнява по ОП „Региони в растеж 2014-2020“.

 

В същия ден беше открита и благоустроената ул. „Марица“ в участъка от ул. „Димитър Солунски“ до ул. „Иван Михайлов“. Подменена е пътната настилка и ВИК. Улицата е направена със средства от ОПРР и малко съфинасиране от общината по проект „Благоустрояване на градската среда”. Осигурена е и безопасността и енергийната ефективност чрез ремонтиране на тротоарните настилки и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление, бяха облагородени и зелените площи.

 

 

 
още от Новини

още от Страната