СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Виадуктите при с. Потоп и „Коренишки дол“ ще са готови наесен
 Facebook

Виадуктите при с. Потоп и „Коренишки дол“ ще са готови наесен23.04.2019 / 16:22 - CityBuild.bg

Ремонтите по съоръженията на АМ „Тракия" пък ще приключат до края на май.

 

До края на ноември ще приключи ремонтът на виадукт „Коренишки дол" на магистрала „Хемус", а още през септември ще завърши обновяването на съоръжението при с. Потоп. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Заедно с изпълнителния директор на „Автомагистрали" ЕАД  Стоян Беличев той инспектира ремонтните дейности.

 

Двете пътни съоръжения са едни от най-дългите и сложни по магистралата. Те не са ремонтирани от нейното построяване преди 30-40 години и са в тежко състояние. Виадуктът „Коренишки дол" е с дължина 481 м и се намира при км 36 на АМ „Хемус". В момента се ремонтира платното в посока Варна. Съоръжението при  с. Потоп е с дължина 525 метра и се намира при км 19. 

 

 

 

 

 

 

 

„Правим всичко възможно да съкратим сроковете с максимално натоварени графици, включващи извършване на строителни дейности в събота и неделя, както и през официални празнични дни, но има технологични дейности, които изискват време", посочи зам.-министър Нанков. Той информира още, че ремонтите по виадуктите и мостовете на АМ „Тракия" ще приключат до края на май, преди началото на летния туристически сезон.

 

По думите му в страната се очертава много работа по построяването и ремонта на тунели и мостови съоръжения, както по републиканската пътна мрежа, така и по ж.п. инфраструктурата, за които са нужни много специалисти и експерти. „В следващите 4-5 години по пътищата в страната предстои изграждане на близо 60 км тунели, без  да включваме съоръженията под Шипка и Петрохан. Такива ще има по АМ „Струма" в Кресненското дефиле, новите участъци на „Хемус" и др. Експертите са малко, но очакваме с добри учебни програми с висшите училища дa преодолеем дефицита, коментира Нанков.

 

 
още от Новини

още от Страната