СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Висящи ягодови градини на „Цветна пролет 2017“
 Facebook

Висящи ягодови градини на „Цветна пролет 2017“30.03.2017 / 12:29 - citybuild.bg

Това е една от изненадите на изложението, коeто бе открито вчера в Международен панаир Пловдив.

 

Висящи ягодови градини на „Цветна пролет 2017

 

Ягодите може да се отглеждат не само на земята, но и във висящи саксии. Може да ги гледате и на терасата у дома, като април е подходящ месец за засаждане на семената, а разсадът ще бъде готов през май.

 

Има различни начини за каскадно отглеждане на декоративни ягоди. Най-лесно ще ви е да засадите няколко растения в саксия, която да поставите в декоратвина кошничка и така да я окачите на станата или тавана. Много често като подходящ съд се препоръчва старо буре, по стените на което се пробиват дупки и в тях се посаждат ягодите. Този начин заслужава повече внимание за отглеждане в дворна градина, но малко буренце би свършило работа и на балкона или тересата. Плодовете могат да бъдат вкусни и ароматни, но все пак - помнете, предназначението на тези ягоди е преди всичко естетическо.

 

Висящи ягодови градини на „Цветна пролет 2017

 

Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна пролет" е най-предпочитаният форум от професионалистите и любителите в сферата на градинарството и озеленяването. Освен висящите ягодови градини, тази година се предлагат и други ексцентрични предложения, като овощни дръвчета за украса. Такива са японската плачеща вишна и декоративната червенолистна прасковаБодливо грозде и къпини без шипчета са другите новости на изложбата.

 

Висящи ягодови градини на „Цветна пролет 2017

 

Висящи ягодови градини на „Цветна пролет 2017

 

„Цветна пролет 2017" ще предостави на посетителите по-голям избор, тъй като изложителите са с 37% повече в сравнение с миналата година, а ангажираните експозиционни площи - с 80%. За първи път участват разсадници от Гърция, демонстриращи средиземноморски растения. 41 фирми предлагат традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти и дръвчета, разсади, семена, торове, препарати, инструменти, керамични съдове и аксесоари. Силно представено е и овощарството с традиционни и нови видове плодни дръвчета.

 

Висящи ягодови градини на „Цветна пролет 2017

 

Тази година присъстват повече елементи за декорация, включително градинска керамика. Произведения на приложното изкуство демонстрират майстори от Регионалната занаятчийска камара в Пловдив. Така изложението представя цялостни решения - от цветята и озеленяването до дизайна на дома, офиса и вилата.

 

Посетителите ще видят и експозиция от великденски яйца, за чиято украса са използвани над 20 техники. Инициативата е на Сдружението на чехи, словаци и приятели, което по този начин напомня за обичаите, свързани с големия християнски празник Възкресение Христово.

 

„Цветна пролет" продължава до 2 април и е част от Дните на семейството, свободното време, хобито и модата. 

 

 
още от Новини

още от Любопитно