СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Вижте проекта за модернизиране на стадиона в Кърджали
 Facebook

Вижте проекта за модернизиране на стадиона в Кърджали23.08.2019 / 14:28 - CityBuild.bg

Той включва осигуряване на осветление, изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура.

 

 

 

Модернизирането на стадиона в Кърджали се налага, за да може футболният клуб да провежда домакинските си мачове на спортното съоръжение в града. В момента те се играят на стадиона на „Локомотив" в Пловдив.

 

 

Днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев и премиерът Бойко Борисов се срещнаха с ръководството на ПФК "Арда", както и с проектантите, изготвили проекта. Кралев посочи, че ММС има готовност да съдейства за реализирането му, като по думите му клубът е кандидатствал с изключително детайлен план за строителни дейности по прилежащата инфраструктура на стадиона. „След срещата, която проведохме с премиера Борисов и ръководството на клуба, ще довършим разговорите по проекта, за да може по най-бързия начин средствата да се осигурят и да се проведе обществената поръчка. Най-реалистично е "Арда" да провежда домакинските срещи на собствения си стадион напролет, във втория полусезон", заяви спортният министър.

 

 

Той допълни, че в момента осветлението на „Арена Арда" е приоритетно, тъй като ситуацията е по-сложна, отколкото на другите стадиони. „Първо трябва да се справим с тази задача и след това ще мислим за следващи евентуални инвестиции. Най-важното е да се постави осветлението, за да могат футболистите да играят пред собствена публика. Знаете, че това е дебютен сезон за „Арда" в елитната група и всички фенове на отбора очакват да видят любимците си на този стадион", каза още Кралев.

 

 
още от Новини

още от Страната