СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Вижте програмата за второто събитие от цикъла „Архитектурни срещи“
 Facebook

Вижте програмата за второто събитие от цикъла „Архитектурни срещи“13.08.2018 / 13:23 - CityBuild.bg

Темата е адаптиране на културните наследства към нуждите на съвременния град.

 

Втората среща от цикъла „Архитектурни срещи" ще се проведе на 15 и 16 август от 10,00 до 13,00 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев" Варна. Срещата е насочена към адаптиране на културните наследства към нуждите на съвременния град и социалните аспекти на изкуството в градските пространства. Тя е съвместна инициатива на КАБ РК-Врарна, признатият български артист Роберт Баръмов и Община Варна.

 

 

Въпросите за качеството на градската среда все по-приоритетно ангажират вниманието на обществените структури и неправителствените организации. Съществува необходимост от анализ, предварителни проучвания, широки дискусии и информиран диалог с включване на всички заинтересовани лица.

 

Предстоящата среща обръща внимание на културните активности, съставлявщи съществена част от методиките за привличане на общественото внимание. Ще бъдат разгледани възможните обекти и подходящите градски ситуации за артистични намеси, акции, инсталации, пърформънси като фактор за активизиране на гражданите и гражданските организации, на общинските администрации, институциите и компетентните професионалисти.

 

 

 

 
още от Новини

още от АРТ