СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Вижте събитията за строителния бранш в началото на март
 Facebook

Вижте събитията за строителния бранш в началото на март18.02.2019 / 13:25 - CityBuild.bg

От 6 до 9 март ще се проведе изложението АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА.

 

Динамично. По всичко личи, че такова ще бъде началото на март за строителния бранш у нас. Защото от 6 до 9-ти ще се проведе бизнес събитието за сектора в България - АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА. Затова ще ви запознаем с професионалните събития, които ще съпътстват най-мащабното от десетилетие издание на форума, провеждащ се в Интер Експо Център.

 

 

Две конференции и дискусия - 6 март

 

Съвременните технологии и подходи ще бъдат „под светлините на прожекторите" през първия изложбен ден, 6 март. Камарата на архитектите в България (КАБ) организира Конференция Съвременни архитектурни практики в България".

 

В същия ден изложението е домакин и на дискусия, посветена на нормативните изменения, засягащи строителните и техническите правила за безопасността при пожари и отражението им при изграждане на топлоизолации. Дискусията е организирана от Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС).

 

6 март ще бъде и денят, в който за 11-и път ще се проведе конференцията „Вода и енергия" на БУЛАКВА, организирана от Българската асоциация по водите (БАВ).

 

 

Кръгла маса и представяне на платформа за умни материали в зеленото строителство - 7 март

 

Нормативната уредба, образованието, инвестициите, секторните въпроси, проблемите и предизвикателствата. На тези теми ще акцентира мащабна кръгла маса на 7 март, четвъртък. Сили обединяват организаторите - Камарата на строителите в България (КСБ), Камарата на архитектите в България (КАБ), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) и Българската асоциация на архитектите и инженерните консултанти (БААИК).

 

В същия ден ще бъде представен и най-новият проект на Българския съвет за устойчиво развитие - платформата за умни материали в зеленото строителство Green Constructor. В нея са обединени подробните данни за материалите, използващи се в зеленото строителство, процесите и сертификационните системи за устойчиви сгради.

 

 

Първо издание на HTB Conference - 8 март

 

Визиите за бъдещето и високите технологии в строителството ще бъдат фокусът на първото издание на HTB Conference, организирана от Интер Експо Център. Тя ще се проведе на 8-и март, а в основата ѝ ще бъде поставен процесът на проектиране. Лекторите в първото издание на HTB Conference ще предоставят обективен поглед върху новостите в процесите, влиянието им и възможностите, които създават.

 

 

Общи събрания и последен изложбен ден - 9 март

 

Динамичен за браншовите организации ще бъде и последният изложбен ден, 9 март. Тогава общите си събрания ще проведат Камарата на архитектите в България и Сдружение „Български врати, прозорци и фасади".

 

Изданието се оформя като най-мащабното от десетилетие насам. Върху над 8500 кв.м изложбена площ щандовете си ще разположат компании от България, Германия, Италия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция, Иран, Индия. Във фокус се превръщат съвременното строително оборудване и проектиране, технологии и инструментариум, довършителните дейности и интериорни материали и технологии, модерното вертикално планиране и ландшафт, индустриалното строителство, софтуерът, BIM, виртуалната реалност, 3D-принтирането за строителния сектор. Всички подробности за изложението ще откриете и на buildingweek.bg.

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор