СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Визия за София" започва широко обсъждане за развитието на столицата
 Facebook

"Визия за София" започва широко обсъждане за развитието на столицата12.06.2019 / 10:26 - CityBuild.bg

През юни и юли целите и мерките ще бъдат обсъдени чрез дигитална анкета, срещи на живо и социологическо изследване.

 

Вчера на пресконференция по повод старта на Стъпка 5 от работата по създаване на дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии - Визия за София, бяха представени близо 70 специфични цели за развитието на града и повече от 450 мерки за тяхното изпълнение. Те са резултат от експертна работа в първите четири стъпки от инициативата, в която бяха събрани, създадени и анализирани множество данни и информация (над 3672 ресурса и изследвания) за състоянието на града в направленията Градска среда, Околна среда, Транспорт, Икономика, Управление, Хора и Идентичност и култура. В процеса на работа се проведоха над 600 експертни срещи и събития, в които се включиха над 5600 представители на различните заинтересовани страни: политици, администрация, бизнес, неправителствени организации, активисти, изследователи, граждани.

 

 

Започващата Стъпка 5 от Визия за София цели широко публично представяне, обсъждане и подреждане на изведените предложения за цели и мерки на Визия за София. Целта е да се измери ангажираността на гражданите и различните заинтересовани страни към тях. На база на събраната обратна връзка ще бъдат допълнени, финализирани и подредени по приоритет дългосрочни и краткосрочни стратегически цели за развитие на града.

 

 

Всички граждани са поканени да се включат в инициативата чрез: ДИГИТАЛНА АНКЕТА; срещи на живо в различни части на София; изложба и място за контакт в подлеза на Ларгото от края на юни; представително социологическо проучване.

Стъпка 5 на Визия за София продължава до края на юли, след което следва финализирането и разписването на дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии. Финалният резултат ще бъде представен и с голяма изложба в градска среда през есента. Той ще бъде предложен за приемане в новия мандат на Столичен общински съвет след октомври 2019 г.

 

 

Включете се в инициативата, като споделите кои цели са стратегически важни за София според вас, с какви действия и мерки можем да ги постигнем и към коя цел бихте поели личен ангажимент.

 

 
още от Новини

още от София