СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Внесоха подписка за спиране на строежа на бъдещата детска болница в София
 Facebook

Внесоха подписка за спиране на строежа на бъдещата детска болница в София27.04.2020 / 12:29 - CityBuild.bg

В нея се иска и оставката на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

 

Петицията е на инициативата "За истинска детска болница", в която влизат архитекти и лекари, а документът е подписан от над 15 600 души. Според тях строежът е прекалено стар, а нова сграда ще се построи по-бързо и по-евтино. Подписката беше внесена в Министерския съвет от заместник-председателя на Камарата на архитектите в България арх. Петкана Бакалова.

 

 

От "За истинска детска болница" подчертават, че са съборили ИПК "Родина" заради конструктивните и функционалните дефекти, а същите дефекти има и скелетът, към който Ананиев иска да пригоди бъдещата национална педиатрия. От инициативата са на мнение, че строежът в двора на Александровска болница е физически и морално остарял и потенциално опасен. Ако тази конструкция някога бъде довършена, тя никога няма да стане Националната детска лечебница, която чакаме от 40 години, категорични са от инициативата "За истинска детска болница". Те допълват още, че българските деца заслужават модерна, високотехнологична, съвременна детска болница.

 

 

Припомняме, идеята за строеж на Национална детска болница е поне от 30 години, но до сега не е реализирана. Първоначално намерение да се помести детската болница беше за сградата на болница "Лозенец" (т.нар. правителствена болница), но след това тя беше дадена и премина към структурите на Софийския университет с цел подпомагане на Медицинския факултет и база за обучение на студентите. Така правителството и МЗ минаха към вариант строеж в комплекса на Александровска болница. През януари тази година обединението ДЗЗД "ДЕТСКО ЗДРАВЕ" беше избрано за изпълнител на проекта, а през април беше подписан договорът.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано