СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Внесоха проект за ремонт на градския стадион в град Тервел
 Facebook

Внесоха проект за ремонт на градския стадион в град Тервел18.01.2021 / 12:28 - CityBuild.bg

Проектът е подаден в последната кампания за набиране на предложения по „Красива България“.

 

 

Стадионът в гр. Тервел се ползва по предназначение, тъй като футболният отбор на града играе в Североизточна «В» група. Към момента стадионът има един сектор за публика, изграден през 2008 година като бетонов амфитеатър, върху който са монтирани дървени пейки (т.нар. североизточен сектор). Изграденият сектор се оказва винаги на слънце и е нужна козирка.

 

Съществуващият североизточен сектор за публика е с капацитет от 160 места, които са недостатъчни за публиката. На отсрещния скат спрямо съществуващия сектор трябва да бъде изграден втори сектор (югозападен). Мястото, на което следва да бъде разположен този втори сектор, сега се ползва от гражданите като алтернатива на съществуващия сектор, тъй като е сенчест. В миналото там е съществувал сектор за зрители, който е напълно разрушен. За този втори сектор не се налага изграждане на покривна козирка, тъй като на терена има естествена дървесна растителност, която създава сянка и предпазва зрителите от лек дъжд.     

 

Освен основните дейности по ремонт и възстановяване на съществуващите два сектора за зрители, проектът решава и други съществени проблеми на спортното съоръжение - необходимост от ремонт на тротоар около сградата на стадиона, както и осигуряване на достъпна среда и подход към съществуваща и оградена площадка, подходяща за зрители с двигателни увреждания и за хора, придвижващи се с инвалидни колички.     

 

С помощта на заетите квалифицирани работници към Община Тервел ще се изпълнят и други, надграждащи проекта работи, свързани с ремонт на помещенията и фасадните елементи на сградата на стадиона, която се ползва от футболните школи и отбори.

 

 
още от Новини

още от Страната