СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Вратите на Hörmann осигуряват противопожарна защита в целия имот
 Facebook

Вратите на Hörmann осигуряват противопожарна защита в целия имот30.05.2018 / 10:27 - CityBuild.bg

Представяме ви страничната врата WAT 40 за преход от гаража към дома и вратата H8-5, подходяща за котелни помещения и мазета.

 

Включена ютия, забравена тенджера на печката, необезопасени запалени свещи – опасностите от възникване на пожар са напълно възможни. С пожароустойчивите врати в дома залагате на сигурността.

 

Преход между гаража и дома

 

Много от нещата, които се намират в гаража, са леснозапалими - не само колата. Дърва за камината, сандъци за градински мебели, автомобилни гуми и туби с бензин. Това са добри причини преходът между гаража и коридора на дома също да се обезопаси добре срещу евентуален пожар.

 

Освен пламъците, тази преходна врата трябва да е защитена срещу взлом и в най-добрия случай /това се препоръчва и от полицията/ – да разполага със защитно оборудване клас RC 2.

 

За покриване на тези две изисквания производителят на врати Hörmann предлага пожароустойчивата и защитна врата WAT 40. Тя не само покрива стандартно изискванията за пожароустойчивост и защита от взлом, но е и шумоизолирана и като опция може да се изолира срещу дим. Вратата се предлага в различни цветове и повърхности с дървесен декор, така че да хармонира оптимално с интериорните врати в жилището.

 

Пожароустойчивите стоманени врати като WAT 40 на Hörmann осигуряват необходимата противопожарна защита при прехода от гаража към дома.

 

Котелно помещение

 

Възможни източници на пожар дебнат и в мазето - такива са налице както при използването му като котелно помещение, така и като помещение за хоби /особено ако то е оборудвано като дърводелска работилница, в която се използват бои и лакове/.

 

Пожарите в мазето винаги са опасни, много често те се забелязват твърде късно, което води до задимяване на стълбището, след което пламъците проникват в преддверието на мазето и евентуално дори в коридора на жилището. В подобен случай евакуиране през външната врата /в еднофамилните къщи обикновено това е първият маршрут за евакуация/ вече би било немислимо.

 

Стоманените пожароустойчиви врати, монтирани в мазетата с повишен риск от възникване на пожар, могат да предотвратят този ужасен сценарий. За подобни помещения се препоръчва стоманената врата H8-5. Освен пожароустойчивост T30, тази врата предлага много добра топлоизолация, шумоизолация и като опция може да се оборудва с димозащита.

 

Стоманената интериорна врата H8-5 на Hörmann предлага освен пожароустойчивост T30 също  и много добра топлоизолация и шумоизолация, а това  я прави подходяща за котелни помещения.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор