СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Временни болници - от корабни контейнери
 Facebook

Временни болници - от корабни контейнери02.04.2020 / 10:30 - CityBuild.bg

Международна работна група от дизайнери, инженери, медицински специалисти и военни експерти е разработила проект за преобразуването им в модули за интензивно лечение.

 

 

Така наречената контейнерна архитектура вече е призната като чудесен начин за построяване на модулни пространства за живеене или за обществени функции. Затова не е изненадващо предложението от корабни контейнери да се изграждат временни болници за лечение на хората с усложнения от COVID-19. Международна работна група разработи проект за преобразуване на контейнери в модули за интензивно лечение като част от дизайн с отворен код, наречен Connected Units for Respiratory Ailments. Първият прототип в момента се изгражда в Милано, Италия. Проектиран е от Carlo Ratti Associati (CRA).

 

 

За бързо разгръщане модулите могат да бъдат сглобявани от 20-футови контейнери за транспорт, които лесно могат да бъдат изпратени навсякъде по света чрез съществуващата транспортна инфраструктура. Според дизайнерите, модулната система „може да бъде изградена толкова бързо, колкото болнична палатка, но е по-безопасна – точно колкото изолационно отделение“.

 

 

Контейнерната архитектура традиционно предлага и предимството на модулността. Отделните звена могат да работят автономно, но могат да бъдат съединени заедно, за да създадат множество конфигурации, вариращи от 4 легла до над 40 легла. Гъвкавият дизайн позволява да се монтират нови модули в непосредствена близост до болниците в зони като паркинги или площади.

 

 

 

 

 

Според замисъла, всеки фургон CURA следва да е оборудван с цялото медицинско оборудване, необходимо за двама пациента за интензивно лечение от COVID-19 – включително респиратори и системи за интравенозни вливания.

 

Източник: greentech.bg

 

 
още от Новини

още от EuroBuild