СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Връчиха пет сертификата за инвестиции
 Facebook

Връчиха пет сертификата за инвестиции06.12.2018 / 16:28 - CityBuild.bg

Те са изграждане на две складови бази, производствена база, център за рехабилитация и хидро-терапевтично лечение и разширяване на предприятие.

 

Вчера министърът на икономиката Емил Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции на стойност над 32 млн. лв., които ще разкрият 116 нови работни места.

 

 

Инвестиционният проект на „Уеърхаузинг енд логистикс" ЕООД включва изграждане на складова база в Община Елин Пелин с цел предоставяне на услуги по складиране и съхранение на стоки и услуги. Размерът на инвестицията възлиза на 15 320 000 лв., а в резултат на инвестицията ще бъдат открити нови 41 работни места.

 

Проектът на „Асиса" ООД предвижда изграждане на модерна складова база на територията на НКИЗ, Индустриална зона „Божурище", с цел предоставяне на услуги по складиране и съхранение на стоки и товари. Инвестицията е за  5 100 000,00 лв. и ще бъдат разкрити нови 5 работни места.

 

Третият проект, получил сертификат за инвестиция клас „А", е свързан с разширяване капацитета на съществуващото предприятие на „Валиян" ООД. Проектът е насочен към оптимизиране себестойността на произвежданите мебели. Размерът на инвестицията възлиза на 10 000 000 лв., като ще бъдат открити 45 нови работни места в София.

 

Единият от проектите, който получи сертификат за инвестиция клас „Б", е свързан с изграждане на нова производствена база на „Мемтекс" ЕООД. Тя ще бъде обвързана с основна дейност на компанията, която е ориентирана към производството на части и компоненти за автомобилни газови системи в Икономическа зона София - Божурище. Размерът на инвестицията възлиза на 750 000 лв., като ще бъдат разкрити 10 нови работни места.

 

Вторият проект получил сертификат за инвестиция клас „Б", е за инвестиционния проект на „Садово Инвест" ООД за „Изграждане на център за комплексна рехабилитация и хидро-терапевтично лечение", който ще се реализира в община Созопол. Инвестицията е на стойност 1 210 000 лв. и ще се финансира със собствени средства, като в резултат от него ще бъдат открити 15 нови работни места.

 

 
още от Новини

още от Страната