СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Връчват сертификат клас А на „Уолтопия“ ООД
 Facebook

Връчват сертификат клас А на „Уолтопия“ ООД26.07.2013 / 09:30 - citybuild.bg

Фирмата беше организатор на най-големия открит международен архитектурен конкурс у нас. 

 

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров ще връчи сертификат клас А на „Уолтопия" ООД. Церемонията ще се състои от 10.30 часа в сградата на МИЕ на ул. „Славянска" 8, ет.3

 

"Уолтопия" ООД (Walltopia Ltd.), компанията-световен лидер в изработването на изкуствени катерачни стени, отличена в категория "Пазарно лидерство" на миналогодишния национален иновационен форум, ще получи сертификат за инвеститор клас А в областта на високите технологии и иновациите, за изграждането на Научно-изследователски и развоен център - част от COLLIDER ACTIVITY CENTER в "София Тех Парк". За изграждането на R&D центъра са предвидени 7.2 млн. лв. от инвестицията, чийто общ размер е 15 млн. лв. Очаква се съвместният проект да разкрие около 100 нови работни места.

 

 

И други две компании са изпратили писма за намерение - "Хемимонд" АД, които са готови да ивестират в собствена офис сграда, и "ЗМД Истърн Еуроп", които ще наемат офиси и лаборатории. Успешното развитие на проекта "София Тех Парк" се дължи на доброто сътрудничеството със Софийски университет, Технически Университет, Българската академия на науките и бизнеса, с които се разработват конкретните лаборатории. Вече има подписани договори за партньорство и с Клъстър Микроелектроника и индустиални електронни системи (КМИЕС) и с Български клъстър Телекомуникации (БКТ), което допълнително гарантира интереса на бизнеса към конкретните лаборатории. Проектът се развива в рамките на заложените графици.

 

На церемонията по връчването на сертификат клас А на „Уолтопия“ ООД ще присъстват изпълнителният директор на „София тех парк" Елица Панайотова и инвеститори, както и Ивайло Пенчев, управител на "Уолтопия" ООД (на снимката); Димо Симеонов, изпълнителният директор на „Хемимонд" АД; Анита Димитрова, ЗМД Истърн Еуроп; Ирена Христова, представляваща Клъстър Микроелектроника и индустриални електронни системи, (КМИЕС); проф. Владимир Пулков, председател на УС на Български клъстър Телекомуникации (БКТ; представители на бизнес и академичните среди.

 

Eкип от България и Холандия (Mars Architects & Intoarch) спечели конкурса за COLLIDER ACTIVITY CENTER в средата на март. Конкурсът беше организиран от "Уолтопия".


Collider Activity Center ще е място, което обединява активните хора на столицата и им предлага варианти за спорт и отдих наред с разнообразие от културни събития и възможности за нетуъркинг. Класическо катерене, боулдър катерене, първия градски high ropes course, фитнес център, басейн, зали за танци, бойни спортове, йога, аеробни занимания - това е само малка част от всичко, с което Collider Activity Center ще привлича активните хора. Центърът ще има и 20 000 кв.м. обособен парк за разходки и джогинг, SPA център за отдих, бар за срещи с приятели. 

 

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано