СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Втора група български инженери замина за Албания
 Facebook

Втора група български инженери замина за Албания10.12.2019 / 16:30 - CityBuild.bg

Те ще оценяват състоянието на пострадалите от земетресението сгради в Тирана и Дурас.

 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството със съдействието на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – София командирова нова група български инженери – доброволци в Албания. Това са инж. Георги Кордов, инж. Росен Рашков, инж. Тамер Ахмедов, Галина Рулева, инж. Божидар Лесновски, инж. Иван Маноилов и доц. д-р инж. Георги Георгиев. Специалистите безвъзмездно ще участват в обследването на конструктивната устойчивост на зданията, в каква степен са засегнати от трусовете, какви са щетите по тях и дали са годни за обитаване. Те се извършват с необходимата специализирана техника, която се транспортира от България.

 

Целта е страната ни да окаже помощ на Албания в преодоляването на последствията и възстановяването на нормалния ритъм на живот след силното земетресение и последвалите вторични трусове там, които в края на миналия месец причиниха сериозни нарушения и оставиха много хора без дом.

 

Българските строителни инженери ще работят съвместно с колеги от Република Северна Македония, Италия, Унгария, Румъния и Турция. Това е втората група от наши специалисти, които ще проверяват на място елементи на различни строителни обекти, пострадали от земните трусове. Първата бе командирована от МРРБ в началото на месеца, като включваше представители на Университета по архитектура, строителство и геодезия и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

 

В страната работи екип от 12 души, сред които бе заместник-началникът на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Петър Духлински. Останалите специалисти, които съдействаха със своя професионален опит, са: проф. д-р инж. Богомил Петров, проф. д-р инж. Петър Павлов, проф. д-р инж. Димитър Кисляков, проф. д-р инж. Марина Трайкова, проф. д-р инж. Пеньо Пенев, доц. д-р инж. Цветан Георгиев, доц. д-р инж. Дилян Благов, инж. Борислав Симонов, Георги Стоянов, инж. Димитър Куманов, д-р инж. Теодор Тодоров.

 

 
още от Новини

още от Страната