СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Във Вършец отпускат средства за благоустрояване на общински имоти
 Facebook

Във Вършец отпускат средства за благоустрояване на общински имоти16.04.2019 / 11:27 - CityBuild.bg

Право да кандидатстват за финансиране на обекти имат физически и юридически лица, местни общности и неправителствени организации.

 

От 1 април Община Вършец стартира дейностите по кандидатстване и отпускане на средства за благоустрояване и озеленяване на отделни имоти - публична общинска собственост в различни части на града. Допускат се поддръжка и ремонт на прилежащи тротоарни площи, подмяна на тротоарни плочи, настилки, монтаж на нови плочи, бордюри, подравняване на площите и др.; засаждане на дървесна и храстова растителност; обособяване на вътрешноблокови и вътрешноквартални градини и цветни фигури – изравняване, затревяване, почистване и др.; направа и монтаж на пейки, изпълнение и оборудване на места за отдих.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

Обектът, който се предлага, трябва да е публична общинска собственост, необходимо е да се осигури дялово участие в реализацията на дейностите – финансово или нефинансово (труд,), в размер на 25 % от общата стойност, както и обектът да е изпълним съгласно указанията на комисията, назначена със Заповед на кмета на общината, която разглежда постъпилите предложения. Не се допуска повече от едно предложение за един обект в рамките на една календарна година. Максималният размер на финансиране на малките благоустройствени дейности трябва да е до 1 000 лв.

 

Право да кандидатстват за финансиране на обекти имат: физически и юридически лица; местни общности и неправителствени организации. Материали се предоставят от общината до 10 дни след подписване на споразумение. Срокът за изпълнение на дейностите е 30 септември.

 

Още подробности - тук.

 

 
още от Новини

още от Страната