СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Въвеждат мерки за енергийно обновяване в обществена сграда в Мездра
 Facebook

Въвеждат мерки за енергийно обновяване в обществена сграда в Мездра14.07.2017 / 10:29 - citybuild.bg

Тя e за административни нужди и е построена през 1974 г.

 

Става дума за саниране на бившата сграда на АПК, в която в момента се помещават Общинския център за социални услуги и дейности, Дирекция "Социално подпомагане", Районната прокуратура, както и други организации и частни фирми. Поради дългия срок на експлоатация и в резултат на естественото овехтяване на материалите, експлоатационните характеристики на сградата са значително занижени. Дограмата е алуминиева и в лошо състояние. Отоплението на сградата е с газов котел с вътрешни отоплителни тела и тръбна разводка от метални тръби без топлоизолация.

 

 

Предвижда се да се приложат високо ефективни енергоспестяващи мерки за сградата за постигане на специфичен годишен разход от 397997 кWh/у и постигане на клас B; да се въведат вътрешни правила за енергиен мениджмънт на сградата за устойчиво поддържане на постигнатите показатели за ефективност в дългосрочен план. Пакетът от енергоспестяващи мерки ще доведе до значителен екологичен ефект: емисиите на въглероден диоксид ще се редуцират с 77,9 тона/год.

 

В момента се съгласува изготвеният инвестиционния проект за сградата. Община Мездра предвижда стартиране на строително-монтажните дейности с избрания изпълнител в началото на август.

 

Дейностите са по проект по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г. Проектът е на обща стойност 312 749 лв., от които 231 663 лв. са финансиране от ЕС и ЕФРР, и 40 881 лв. - национално съфинансиране. Продължителността на изпълнението на проекта е 18 месеца. 

 

 
още от Новини

още от Страната