СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Възстановяват "новото" покритие на настилката на мостовете в Северен парк
 Facebook

Възстановяват "новото" покритие на настилката на мостовете в Северен парк21.01.2021 / 09:30 - CityBuild.bg

Дейностите ще са за сметка на изпълнителя на ремонтните дейности.

 

Вчера кметът на столичния район „Надежда" инж. Димитър Димов съобщи, че е сформирал експертна група, която да предложи ново техническо решение за настилките на четирите моста, съобразно усиленото им натоварване с велосипеди, ролери и скейтбордове. „Въпреки категоричното становище, че мостовите съоръжения  не са подходящи за екстремни изпълнения, наблюдаваме подобна тенденция след ремонта на парка. Това доведе и до нарушаване на естественото тревно покритие в близост до мостовете", казва той.

 

 

При изпълнение на ремонтните дейности на мостовете в Северен парк са положени геоклетки за спиране на ерозията по хълмовете, използвана е армирана тераколена замазка за настилката и маркировъчна боя (студен шприц пластик). „Запазихме архитектурния облик на Северен парк, включително  мостовете, в унисон с виждането на носителя на правата и първи архитект на Северен парк - арх. Радославов", допълва Димов.

 

 

Подновяването на настилката на четирите моста в Северен парк ще се реализира при подходящи атмосферни условия. Припомняме, че проектът на скейт парк на Федерацията по скейтборд зае трето място и не получи финансиране в рамките на проекта „София избира" - въпреки интереса на децата и младежите към подобни активни дейности на открито.

 

 
още от Новини

още от София