СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Възстановяват пазара „Връбница“ в София по проект на А.Д.А.
 Facebook

Възстановяват пазара „Връбница“ в София по проект на А.Д.А.03.04.2014 / 16:00 - citybuild.bg

Екипът на Архитектурно дизайнерската агенция (по чийто проект се прави в момента и Женския пазар), е И. Пантелеев, Р. Методиева, Н. Иванова, Ю. Томова и Р. Пецев.

 

Днес в Столична община се състоя официалното подписване на третото споразумение за финансиране на градски проект - „Възстановяване на пазарен комплекс „Връбница” на общинско дружество „Пазари Север” ЕАД. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет по инициативата JESSICA. Той е на стойност 1 000 000 лв. От тях 500 000 лв. са предоставени от Оперативна програма „Регионално разитие 2007-2013 г." по силата на Оперативно споразумение, сключено между ФУГРС, ФЛАГ и Европейската инвестиционна банка, и 500 000 лв. са предоставени от ФУГРС.

 

Заради изграждането на метрото и станция „Надежда център" се наложи да съборим съществуващия пазар във „Връбница 2". 4 години търсихме финансиране. Вече можем да подпишем договор за строителство и сме щастливи. Амбицията ни е до края на календарната година обектът да е готов", заяви изпълнителният директор Райна Александрова.

 

 

Проектът, възстановяващ пазар Връбница, е израз на разбирането, че пазарите са обществени пространства, значими за общуването между хората. Новият пазар ще има характер на локален център с изразена идентичност. Покритието, символизиращо дървета, е знак за метростанцията и за цялото пространство на кръстовището, казват от А.Д.А.

 

Дейностите са свързани с изграждане на павилиони, покриваща конструкция и инженерна инфраструктура. В павилионите ще се разположат магазини и ателиета за услуги, ще бъде създаден амфитеатър със сцена, ще бъде поставено мобилно търговско обзавеждане, районът ще се благоустрои със зелени площи, пешеходни и автомобилни алеи.

 

Визуализации: А.Д.А.

 

Проектът е одобрен за финансиране с решение на Инвестиционния комитет на фонда от юни 2013г.

 

 
още от Новини

още от София