СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
CO-WORKING пространство + къмпинг в село Крапец
 Facebook

CO-WORKING пространство + къмпинг в село Крапец



09.08.2019 / 14:28 - CityBuild.bg

Идейният проект на Simple. Architecture комбинира две функции в едно.

 

Теренът се намира на метри от крайбрежието и е изключително равнинен, което предоставя възможност за гледка към морето от сравнително малка височина.

 

 

 

Основните функции на къмпинга, както и пространствата, необходими за правилното ползване на споделения офис, са събрани в една сграда. Тя е близо до пътя, като играе ролята на визуална бариера по продьлжение на цялото лице на парцела. По този начин се обособява пространство пред нея, което може да служи за паркинг зона или площадка за различни събития, а зад нея, предпазен от външни погледи, остава къмпингът.

 

 

 

На пръв поглед архитектурата се обобщава с два елемента: масивен П-образен мост от видим бетон и ажурни стени от греди. Тази изчистена форма крие изненади и разнообразни пространства, които се разкриват постепенно за посетителя. Двата края на П-образния мост всъщност не са масивни - там се помещават душовете, тоалетните и сервизните зони, към които достъпът е от страните на парцела и така остава дискретен.

 

 

 

Зад вертикалните дървени греди се крият трите основни помещения: кухня с рецепция, споделено работно пространство и конферентна зала.

 

 

Кухнята с рецепцията е първото пространство, в което влиза пасетителят. Пред нея има широка външна тераса, на която могат да се разположат маси и столове и да се създаде комфортна зона за хранене и релакс.

 

 

Посредством два идентични коридора се стига до работните пространства. Споделеният офис има малко патио, което осигурява необходимата светлина и предлага спокойна среда за работещите. Бетонната стена е фон, на който могат да се откроят няколко ниски растения.

 

 

Конферентната зала е свързана с офиса чрез плъзгащи се врати, позволяващи двете пространства да се обединят в едно голямо. Залата има естествена светлина благодарение на скрито покривно остъкляване.

 

 

Освен красивата гледка към морето, на покрива може да види, че бетонният мост, който се вижда отдолу, е всъщност просто парапет, ограждащ приятна покривна тераса. Видимият бетон е изпълнен с дъсчен кофраж, наподобяващ дървените вертикални греди. Грубостта на тези естествени материали придава по-непринуден и характерен за селскостопанските райони вид.

 

 

 
още от Новини

още от АРТ