СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще се забави обновяването на градския парк в Петрич
 Facebook

Ще се забави обновяването на градския парк в Петрич19.05.2017 / 10:27 - citybuild.bg

Административен съд Благоевград отмени заповед на предходното управление, която касае имота.

 

 

 

Дело беше образувано по внесена жалба от един от съседите на имота, който община Петрич предвижда за градски парк. Това е фирмата „СОД - 2004” ЕООД. Мотивите на жалбоподателя произтичат от неспазване на Закона за устройство на територията, свързано със заповед на предишното общинско ръководство, с която е одобрено изменението на ПУП ПР в кв. 53 и разделянето му на три самостоятелни имота, като всички запазват отреждането си за „градски парк”. С въпросната заповед, издадена на 29.07.2015 година и подписана от тогавашния заместник кмет Христо Георгиев, не са запознати собствениците на съседните имоти, в т.ч. е и жалбоподателят. Административен съд Благоевград потвърждава, че липсват доказателства за връчване на цитираната заповед на заинтересованите лица.

 

Проектът за ПУП ПР не е съобщен на заинтересованите лица, поради което жалбоподателят - фирмата „СОД - 2004” ЕООД, е пропуснал възможността да направи възражение, предложения и искания в законоустановения 14-дневен срок. Съдът счита още, че при издаването на заповедта от екипа на предходното общинско управление има допуснати и нарушения на административно-производствените правила, законът също е неправилно приложен. Поради това въпросната заповед се отменя със съдебно решение. Община Петрич ще обжалва решението пред по-горна инстанция.

 

Изграждането на градския парк в центъра на Петрич беше одобрено с решение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Министерският съвет реши терена от 54 дка от имота на гранично поделение да прехвърлен безвъзмездно в собственост на общината. 

 

 
още от Новини

още от Страната