СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Един загина, а четирима са ранени при инцидент на строителен обект в София
 Facebook

Един загина, а четирима са ранени при инцидент на строителен обект в София24.11.2020 / 16:40 - CityBuild.bg

Около 13.00 часа на обект близо до пазара "Димитър Петков" арматура затрупа работниците. (обновена)

 

 

По първоначална информаци работниците са вдигали арматура с кран. Четиримата са в тежко състояние и са откарани в болници - в "Александровска", ВМА и ИСУЛ. От Главна инспекция по труда ще започнат проверка на всички фирми, които са работили на строителния обект.  Няма точна информация как точно е станало срутването и каква е причината за инцидента.

 

 

 

Строежът на бул. „Тодор Александров" представлява офис сграда с магазини и подземен паркинг на два етапа. Възложител е „Авалон пропърти" ООД със седалище в столичния район „Надежда". Строител е „Комфорт" ООД-Варна - компания, специализирана в областите инвестиции, проектиране и строителство. Фирмата стартира дейността си през 1989 година и е инвеститор и изпълнител на жилищни сгради, хотели, административни, обществени и промишлени сгради на територията на цялата страна. Има и награди.

 

 

По случая е образувано досъдебно производство. Освен огледа, са иззети и документи, намерени на място. Разпитани са свидетели. За NOVA от фирмата-строител са заявили, че за поставянето на арматурата не отговарят те, а подизпълнител. От строителния надзор на обекта смятат, че причината за инцидента е неспазване на трудовата дисциплина.

 

 
още от Новини

още от София