СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Кула, захранвана от слънцето, ще бъде изградена в Лондон
 Facebook

Кула, захранвана от слънцето, ще бъде изградена в Лондон09.01.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Тя щe e нaй-виcoĸaтa cгpaда в Лoндoнcĸoтo cити и eднa oт нaй-виcoĸитe нa Ocтpoвa.

 

 

Тhе Тulір (“Лaлeтo”) е 305-мeтpoвa ĸyлa зa нaблюдeниe, която ще бъде новата културна атракция на района. Същевременно тя ще е уникално образователно съоръжение, което ще осигурява „безпрецедентна“ гледка към Лондон.

 

 

Вдъхновената от природата сграда ще бъде търси висок рейтинг за устойчивост – BREEAM статус „Отличен“. Тя ще бъде захранвана от интегрирани фотоволтаични клетки, както и енергийни технологии „с нулево горене“.

 

 

Кулата „Лалето“ ще има палуби за наблюдение на различни нива, всяка със стоманена рамка. Ключов елемент от дизайна е класната стая „на нивото на небето“, в която ще има „до 20 000 безплатни места годишно за държавните ученици в Лондон“. Жителите на града и туристите също ще могат да се наслаждават на наблюдателните галерии, свързани с небесни мостове и вътрешни стъклени пързалки.

 

 

Сградата ще предостави на посетителите възможност да се возят на стъклени гондоли навън. Преживяването ще бъде допълнено от интерактивни материали и приятно поднесена информация за историята на Лондон, както и ресторант и „небесен“ бар.

 

 

На партерното ниво Лалето ще има мини-парк с площ 140 квадратни метра, заедно с двуетажен павилион за посетителите с публично достъпен зелен покрив и две зелени стени. Предвидена е и изобилна зеленина около кулата.

 

Ако предложението за „Лалето“ бъде одобрено, строителството й може да започне през 2020 г. Завършването ще се очаква през 2025 г.

 

По материали на: GreenTech.bg

 

 
още от Новини

още от EuroBuild