СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Закритата писта за лека атлетика в Стара Загора беше официално открита
 Facebook

Закритата писта за лека атлетика в Стара Загора беше официално открита18.02.2019 / 10:30 - CityBuild.bg

Обновеното съоръжение се намира на стадион "Берое".

 

В залата за лека атлетика е извършен ремонт на покрива и е положена нова настилка на пистата за бягане. Ремонтиран е и секторът за хоризонтални скокове, монтирано е легенче на скочището за овчарски скок. Подобрена е осветеността на залата с подмяната на осветителните тела в западната ѝ част. Ремонтът е на стойност около 600 000 лв., като средствата за него са субсидия от бюджета на общината.  

 

„Това е най-добре подреденият и организиран лекоатлетически клуб въобще в държавата. Този успешен модел искам да дам за пример на всички лекоатлетически клубове и те трябва да вървят по този път, за да могат да постигат и по-добри резултати", посочи спортният министър, като добави, че „Берое" е най-добрият лекоатлетически клуб от години по всички показатели в България и всички усилия, които общината прави се връщат в обществото.

 

 

Планира се следващата година да бъде организирана подгряващата писта и санирането на сградата, така че комплексът да придобие завършен вид, заяви кметът на града Живко Тодоров.

 

На въпрос дали след толкова подобрения на спортната инфраструктура градът заслужава да има и многофункционална спортна зала, министърът отговори, че заслужава, но е необходимо да се направи много точна преценка какъв да бъде капацитетът, за да може съоръжението да се поддържа по-лесно и да бъде от полза на старозагорските клубове. „Колкото по-скъпа е залата, наемът за ползването ѝ е по-висок и той става непосилен за част от клубовете", каза министър Кралев, като изрази готовност за консултации по всяко време с кмета на Стара Загора. „Живко Тодоров ще има необходимото съдействие от моя страна за реализирането на един обект, който да е икономически изключително добре обоснован, за да не се налага след време да се харчат много пари за поддръжката на залата", допълни Красен Кралев.

 

 
още от Новини

още от Страната