СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще заменят ли новите технологии архитектите и инженерите?
 Facebook

Ще заменят ли новите технологии архитектите и инженерите?08.03.2019 / 15:24 - CityBuild.bg

За приложението им в процеса на проектиране говори арх. Петър Пенчев на форума „Съвременни архитектурни практики в България“.

 

 

От All 1 Studio вярват, че добрият дизайн е резултат от деликатен баланс между постигане на зададените цели и уважение към контекста на обкръжаващата среда. Независимо от мащаба на поставената задача, екипът се стреми да намери този баланс. „Вместо да се опитваме да се подчиним на последните „модни тенденции" в архитектурата на всяка цена, ние се опитваме да открием точно от какво се нуждае всеки един наш клиент, и да започнем от там. Разбирайки, че добрият дизайн директно рефлектира върху качеството на обитаемата среда, ние винаги се стремим да дадем повече. Не просто да решим поредната задача, а да вникнем в същността на проблема, мислейки за бъдещето. За нас истинската архитектура не се налага над околната среда, а по скоро се вписва в нея обръщайки внимание на малките детайли", казват от студиото.

 

 

Вече 5 години екипът от млади и амбициозни архитекти и инженери е на пазара, предоставяйки широк спектър от услуги в сектора на архитектурното и конструктивно проектиране и градското планиране, услуги в сферата на продуктовия и индустриален дизайн и 3D моделиране. С всеки следващ проект студиото се стреми да разширява набора от предлагани услуги с цел предоставяне на всеобхватна проектантска услуга. Досегашният им опит показва, че работейки рамо до рамо с екип от инженери, това позволява намаляване на цената на проектиране и строителство, както и оптимизация на сградните инсталации, което от своя страна води до намаление на експлоатационните разходи и вредните емисии, генерирани в процеса на строителство и експлоатация на сградите.

 

 

От своето основаване компанията разчита на последните технологии в сферата на сградното проектиране и всеки проект е изготвен посредством най-съвременната BIM технология. Това гарантира изготвяне на точни количествени сметки и спецификации по време на строителството, а също така и точни прогнози за експлоатационните разходи на сградата.

 

 

По време на форума „Съвременни архитектурни практики в България" в рамките на архитектурно-строителната седмица в Интер Експо Център в София, организиран от КАБ, студиото направи презентация във връзка с ролята на новите технологии в процеса на проектиране и бъдещето на архитектурната професия.

 

 

Какви са актуалните технологии в тази сфера? Ще бъдат ли изместени архитекти и инженери от изкуствен интелект? Как да се възползваме от новите технологии? Отговорите на тези и други интересни въпроси вижте във видеото с презентацията на арх. Петър Пенчев на форума „Съвременни архитектурни практики в България“:

 

Презентация

 

Един от последните проекти на All 1 Studio е в Швеция и скоро ще бъде завършен. За строителството на Sweden Mountain Villas са използвани модулни стенни панели с вградени прозорци, за да може сградата да бъде затворена възможно най-бързо.

 

 

 

 

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Баш майстор