СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Започна Българска строителна седмица
 Facebook

Започна Българска строителна седмица07.03.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

18-то издание от 7 до 10 март в Интер Експо Център в София включва и богата съпътстваща програма.

 

В основата на модерното и съвременно строителство са енергийната ефективност и функционалността. Тенденцията е сградите да стават все по-пасивни и щадящи околната среда. Ето защо за всеки в сектора е важно да бъде запознат с най-новите продукти, иновациите, методите и оптималните енергийно ефективни предложения в областта на топлоизолирането, пасивните сгради и екологичните методи на строителство. Всички те ще заемат централно място на тазгодишното изложение Българска строителна седмица.

 

В атмосферата на многобройни възможности за създаване на нови контакти и развитие на бизнеса всеки ще може да се запознае с актуалните дадености и да „свери часовника си". Изложението дава възможност на професионалистите да се запознаят с най-модерните продукти, машини, подемни платформи, топло- и хидроизолации, мазилки и бои, термопанели и инструменти. Българска строителна седмица е платформа, предоставяща възможност за представяне на иновациите.

 

 

С групов щанд на Българска строителна седмица се включва Асоциацията на професионалните озеленители в България. Те ще насочат вниманието на присъстващите към изграждането, оформянето и поддържането на озеленените площи и значението на използване на качествени и сертифицирани продукти. Компаниите от бранша ще представят многобройни продукти и професионални практики, свързани с проектирането и създаването на зелени площи от разнообразен характер, сред които японски и покривни градини, вертикално озеленяване в интериора и екстериора, доставянето и засаждането на едроразмерна растителност, както и противоерозни техники.

 

В Българска строителна седмица ще участват още BULGARIAN GREEN BUILDING COUNCIL /BGBC/, УАСГ, Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Христо Ботев", Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС), Сдружение „Български врати, прозорци и фасади", както и фирмите "Теразид", "Технопанел", "Хьорман България" и ''Ксела България''.

 

 

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА

 

07.03.2018 /СРЯДА  - Семинарна зала, зала 3 на Интер Експо Център

 

Конференция, организирана от „Асоциация на професионалните озеленители в България", European Landscape Contractors Association (E.L.C.A.) и Министерство на околната среда

 

13:00 - 13:40 

Представяне на Европейската инициатива „Еuropean year of greener cities 2020" - представя HENRIK BOS - President Committee of firms European Landscape Contractors Association (E.L.C.A.)

 

13:50- 14:30 ч.

Представяне на Европейската инициатива „Еuropean year of greener cities 2020" - представя YVES HEIRMAN Director European Landscape Contractors Association (E.L.C.A.)

 

14:40 - 15:10 ч.

Представяне на инициативата „За по зелени градове в България 2020" - представя Божинел Христов - председател на Асоциация на професионалните озеленители в България"

 

15:20 - 15:50 ч.

България и по-зелените градове в България 2020 - Използване на добрата и устойчива зелена инфраструктура в полза на здравето

 

16:00 - 16:30 ч.

България и по-зелените градове в България 2020 - Мерки на МРРБ за насърчаване на по зелени градове

 

16:40 - 17:00 ч.

Подписване на общо споразумение за сътрудничество „Европейска година на по-зелените градове 2020" между Асоциация на професионалните озеленители в България, МОСВ, МРРБ и Национално сдружение на общините в Република България

 

08.03.2018 /ЧЕТВЪРТЪК/ - Семинарна зала, зала 3 на Интер Експо Център

 

10:30 - 11:30 ч.

Презентация с дискусионен панел по повод работата по проекта „Визия за София"

 

10:30 - 11:30 ч.

Дискусионна част 

 

Семинар, организиран от Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС)

 

15.00 - 15.10

Откриване

 

15.10 - 15.25

Въведение в проблематиката - приветствие от името на арх. Иван Несторов, директор на ДНСК

 

15.25 - 16.00

Детайли, проблеми и решения при изпълнението на хидроизолации в процеса на обновяване на сгради при саниране

 

- Лектор - проф. д-р инж. Димитър Назърски, УАСГ, София

 

16.00 - 16.40

Детайли, проблеми, решения при изпълнението и контрола на фасадни топлоизолационни системи в процеса на обновяване на сгради при саниране - лектор - д-р инж. Красимир Делов, „Баумит България"

 

16.40 - 17.00

Въпроси и отговори 

 

09.03.2018 /ПЕТЪК/ - Семинарна зала, зала 3 на Интер Експо Център

 

10:00 - 13:30

Glass Day 2017

Семинар, организиран от професионална секция „Стъкла" към Сдружение „Български врати, прозорци и фасади".

 

Програмата на семинарът включва:

 

1) Дистанционерите топъл ръб - между фактите и маркетинга.

2) Наредба за техническите изисквания за физическа сигурност на строежите - как да постигнем критериите за остъкляванията

3) Фирмени презентации

 

14:00 - 18:00

Национална конференция на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади".

 

10.03.2018 /СЪБОТА/ - Семинарна зала, зала 3 на Интер Експо Център

 

10:00 - 16:00

SKETCHUP - 3D ПРОЕКТИРАНЕ ЗА ВСЕКИ

 

Учебен център Graphic Ground  и Inter Expo Center организират семинар на тема „SketchUP - 3D проектиране за всеки", който да има за цел да запознае проектантите от различни специалности с най-ефективните методи за триизмерно проектиране и визуализация. Семинара ще се проведе в рамките на Българска строителна седмица 2018.

 

Вход свободен.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от Избрано

още от София